sabotage Opublikowano 25 Lipca 2008 #21 Opublikowano 25 Lipca 2008 to ja polecę tą której podobno nie ma na allegro Pisalem o siporax'ie, skoro koteczek twierdzi, ze ich nei ma na allegro to nie.. Przeciez nie bede jeszcze raz sprawdzal? Poza tym to i tak okazja raz na "czas".. Dalej twierdze, ze to wyjatki a ceramike , ktora sprzedaja na allegro (pisze tu o firmach zoo) prowadza w 90% noname..
koteczek555 Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor #22 Opublikowano 25 Lipca 2008 Ja nie pisałam, że nie ma jej na allegro... Wzięłam tą tropicala. Pozdrawiam
malawi20008 Opublikowano 29 Lipca 2008 #23 Opublikowano 29 Lipca 2008 A jak mam takie pytanie, posiadam kubeł Fluval 205 i w komplecie miałem już dwa woreczki ceramiki...Czy taka się nadaje ? Czy lepiej kupić jakaś inną i zamienić ? W sumie wywalę jeszcze gąbki, więc miejsca w lewej komorze będzie, planowałem zasypać tam grysem koralowym..czy ewentualnie mogę to pomieszać z dodatkową ceramiką ?
sabotage Opublikowano 29 Lipca 2008 #24 Opublikowano 29 Lipca 2008 Mozesz pomieszac z grysem. Ceramika standart to nie jest najwyzsza jakosc, ale bez przesady. Dokup pozadnej ceramiki np eheimowski eheisubstrst... Opcji jest wiele, imo korzystnie mieszac eheisubstrst w osobnych koszykach i grys w osobnych, powinno byc b.dobrze.
malawi20008 Opublikowano 30 Lipca 2008 #25 Opublikowano 30 Lipca 2008 aha dzięki za info ,kupiłem dzisiaj ceramikę JBL mam nadzieje że dobrze zrobiłem...I jeszcze jedno pytanie, czy na prefiltr mogę założyć watę perlonową ??
czester_ Opublikowano 30 Lipca 2008 #26 Opublikowano 30 Lipca 2008 No możesz tylko licz się z tym że trzeba to często wymieniać. Niestety wata ma to do siebie ze świetnie zbiera ale tym samym szybko sie zapycha.
Spicy99 Opublikowano 10 Lipca 2012 #27 Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja niedawno zalupiłem litr tej ceramiki: http://allegro.pl/bio-ceramika-wklad-biologiczny-porowata-1-l-i2419439758.html I jest ok. Jest nawet bardziej porowata niż oryginalna w unimaxie 250 tylko nieco ciemniejsza
kaczmar52 Opublikowano 11 Marca 2013 #28 Opublikowano 11 Marca 2013 Odświeże troszkę Nie chcę pisać nowych tematów bo i tak widzę, że jest ich sporo ale trochę mi się pomieszało od czytania Jesli mam filtr Fluval 305 i założę prefiltr to te pionowe gąbki z kubła mam wyciągnąć? bo ja mam te gąbki i mam jeszcze na samej górze szuflad położoną watę...
gregor Opublikowano 11 Marca 2013 #29 Opublikowano 11 Marca 2013 Jesli mam filtr Fluval 305 i założę prefiltr to te pionowe gąbki z kubła mam wyciągnąć? bo ja mam te gąbki i mam jeszcze na samej górze szuflad położoną watę...Ja nie wyciągałem tych gąbek,ale znam takich co mają ten filtr i w miejsce gąbek dawali ceramikę,ale ramka musi zostać.Jak założysz prefiltr to dodatkowa wata jest zbędna.
kaczmar52 Opublikowano 14 Marca 2013 #30 Opublikowano 14 Marca 2013 Jeszcze jedno pytanko: Jak ściągnąłem ten koszyczek to na rurce jest jeszcze jeden element z kulką. Mam go też ściągnąć? Na rurce ma być tylko bezpośrednio założona gąbka?
Rekomendowane odpowiedzi