Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to ja polecę tą której podobno nie ma na allegro ;)

Pisalem o siporax'ie, skoro koteczek twierdzi, ze ich nei ma na allegro to nie.. Przeciez nie bede jeszcze raz sprawdzal?

Poza tym to i tak okazja raz na "czas".. Dalej twierdze, ze to wyjatki a ceramike , ktora sprzedaja na allegro (pisze tu o firmach zoo) prowadza w 90% noname..

Opublikowano

A jak mam takie pytanie, posiadam kubeł Fluval 205 i w komplecie miałem już dwa woreczki ceramiki...Czy taka się nadaje ? Czy lepiej kupić jakaś inną i zamienić ? W sumie wywalę jeszcze gąbki, więc miejsca w lewej komorze będzie, planowałem zasypać tam grysem koralowym..czy ewentualnie mogę to pomieszać z dodatkową ceramiką ?

Opublikowano

Mozesz pomieszac z grysem. Ceramika standart to nie jest najwyzsza jakosc, ale bez przesady.

Dokup pozadnej ceramiki np eheimowski eheisubstrst...

Opcji jest wiele, imo korzystnie mieszac eheisubstrst w osobnych koszykach i grys w osobnych, powinno byc b.dobrze.

• 3 lata później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeże troszkę :)

Nie chcę pisać nowych tematów bo i tak widzę, że jest ich sporo ale trochę mi się pomieszało od czytania :)

Jesli mam filtr Fluval 305 i założę prefiltr to te pionowe gąbki z kubła mam wyciągnąć? bo ja mam te gąbki i mam jeszcze na samej górze szuflad położoną watę...

Opublikowano
Jesli mam filtr Fluval 305 i założę prefiltr to te pionowe gąbki z kubła mam wyciągnąć? bo ja mam te gąbki i mam jeszcze na samej górze szuflad położoną watę...
Ja nie wyciągałem tych gąbek,ale znam takich co mają ten filtr i w miejsce gąbek dawali ceramikę,ale ramka musi zostać.Jak założysz prefiltr to dodatkowa wata jest zbędna.
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko:

Jak ściągnąłem ten koszyczek to na rurce jest jeszcze jeden element z kulką. Mam go też ściągnąć? Na rurce ma być tylko bezpośrednio założona gąbka?