Skocz do zawartości

Uwaga ! Oszuści z Zielonej Góry - "Cichlid"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako osoba prywatna nie mamy prawa wysłać jakiejkolwiek informacji do BIKu czy KRD. Zresztą z KRD nie jest tak prosto.. wiem bo przez jednego gnoja który sie nazywał moim kolegą tam trafiłem... ale tak to sie robi interesy ze znajomymi którzy na papierze jedno a w życiu drugie... nie ważne...

Oczywiście domagałbym się odsetek. Nie dla 10pln tylko dla samego faktu uprzykszenia życia takiej firmie... Pamiętam kilka miesięcy temu jak była sprawa tego sklepu na forum... po paru miesiącach nic się nei zmieniło...

A skoro to firma.. .to jako klient masz prawo zgłosić to do federacji konsumenta... Moze się im znudzi jak non stop urzędowe pisma bedą dostawać.. innej opcji nie ma bo zmienią adres strony, layout sklepu i beda dalej oszukiwać...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Skoro policja śledztwo umorzyła może warto zebrać oszukane osoby i bezpośrednio do prokuratury napisać zawiadomienie?

Policja sprawy nie umorzyła (przynajmniej mojej).

Dzisiaj otrzymałem kasę, co do złotówki !

Chyba pierwszy raz polubiłem policję ;) zazwyczaj płacąc mandaty za prędkość klnę na nich na potęgę, a tu proszę, tym razem Policja pomogła, spisali się na medal.

Nie jest łatwo wyciągnąć kasę od takich złodziei i naciągaczy jak "firma" Cichlid z Zielonej Góry.

Najważniejsze że się udało.

Opublikowano

Jesli dzis otrzymałes kase to "jutro" zadzwonią z komendy się dowiedzie i z braku "czynu niedozowlonego" sprawę umorza - bo przecież "nie było" sprawy....

Oby nie ale właśnie tak było u mnie .

Opublikowano

jak zadzwonią, to spytaj się o tych, którzy padli ofiarą oszustów ale nie zgłosili sprawy do policji. czy inni, czyli kolejni klienci, którzy zastaną oszukani przez ten pseuda sklep, też będą oszukani muszą znów liczyc się z czasem jaki minie od czasu zgłoszenia na policję i oddania pieniędzy

• 2 tygodnie później...