fish1990 Opublikowano 11 Lipca 2008 #11 Opublikowano 11 Lipca 2008 heh po pierwsze to pyszczaki, a nie puszczaki:P(taa aukcje allegro moga zmylic, wiem:P) po drugie to mozesz sobie rownie dobrze sam poczytac serwis, poogladac fotki w albumie czy tez w galeri, wybrac sobie jakie Ci sie podobaja a potem pytac czy takie moga byc, itp. imo to pytanie o obsade innych nie jest zbyt dobrym pomyslem, bo duzo osob Ci poda wg wlasnego gustu, ktory niekoniecznie musi sie zgadzac z Twoim, potem Ci cos nie bedzie pasowac i co wtedy? co do obsady w 200l; to sam mam takie akwa i wg mnie do niego najlepszym, rozwiazaniem jest 1 gatunek, mi sie np podoba l. sp. mbamba i mozesz z nimi sprobowac, chociaz sa to dosc agresywne pysie, ale nadrabiaja uroda:) pozdrawiam i zycze sukcesow:)
slawek gorol Opublikowano 11 Lipca 2008 #12 Opublikowano 11 Lipca 2008 ja bym sie pokusil o demasonarium.... ehhh....jak mi sie ich chce :oops:
fish1990 Opublikowano 11 Lipca 2008 #13 Opublikowano 11 Lipca 2008 ja bym sie pokusil o demasonarium.... ehhh....jak mi sie ich chce :oops: heh to tak jak mnie:P ja wlasnie planuje demasony w 200l, tylko najpierw musze cos zrobic z mbambami i zabiore sie do roboty:D pzdr:)
slawek gorol Opublikowano 11 Lipca 2008 #14 Opublikowano 11 Lipca 2008 ja poki co jestem na etapie planowania multikarium (neolamprologus multifacjatus) :oops: tacy mali budowniczowie
koteczek555 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor #15 Opublikowano 12 Lipca 2008 A demasoni z red redami? Wiem że pyszczaki a nie puszczaki tylko z rozpędu żle przycisnęłam:)
fish1990 Opublikowano 12 Lipca 2008 #16 Opublikowano 12 Lipca 2008 imo to albo demasony albo red redy.... pewnie beda tacy, ktorzy powiedza ze mozna te 2 gatunki trzymac w jednym akwa, ale tak trzymac a nie hodowac.. na poczatku moze by to wygladalo ladnie, ale potem gdy pysie dorosna bedzie widac dosc duze roznice w rozmiarach miedzy readmi, ktore dorastaja do parunastu cm, a malymi demasonami. ja na Twoim miejscy zdecydowalbym sie na redy, bo moim zdaniem demasony nie sa zbyt dobre na rozpoczecie przygody z Malawi. pzdr:)
Zabir Opublikowano 12 Lipca 2008 #17 Opublikowano 12 Lipca 2008 ja poki co jestem na etapie planowania multikarium (neolamprologus multifacjatus) :oops: tacy mali budowniczowie Rozumiem ze to jawna zdrada? bo po co zakladac dodatkowe akwarium na tanganike, jak mozna zalozyc drugie z malawi? Ja powiem tak (wracajac do tematu) uwazam ze na 200l czyli pewnie 100x40x50 to tylko jeden gatunek, tak jak pisal KISOR gdy jest zbyt duzo ryb lub zbyt kolorowo to jest bardzo nijako, a tak od siebie dodam ze wg. mnie to minimum na malawi to 240l, widze po swoim 160l ze te akwaria 100cm dlugie nie sa az tak dlugie jak by sie moglo wydawac, wiec jak mozesz to stawiaj 240l a i mozliwosci co do obsady sie zwiekszaja:)
slawek gorol Opublikowano 12 Lipca 2008 #18 Opublikowano 12 Lipca 2008 ja poki co jestem na etapie planowania multikarium (neolamprologus multifacjatus) :oops: tacy mali budowniczowie Rozumiem ze to jawna zdrada? bo po co zakladac dodatkowe akwarium na tanganike, jak mozna zalozyc drugie z malawi? zadna zdrada :oops: chec poznania nowych zachowan poza tym moja tanga bedzie maluutka a nadal na piedestale zostaje malawi
koteczek555 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor #19 Opublikowano 12 Lipca 2008 240l nie dam rady postawić w sumie mam jeszcze z miesiac na obsadę to jeszcze pomyślę
koteczek555 Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor #20 Opublikowano 15 Lipca 2008 Siedzę już parę godzin na tej stronie czytam prawie wszystkie tematy (niektóre mnie przeraziły) i doszłam do gatunku Aulonocara jacobfreibergi. Przeczytałam, że jest to spokojna rybka i moje pytanie czy mogłabym ten gatunek połączyć z saulosi?
Rekomendowane odpowiedzi