Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jak młode ;] tuż po wypuszczeniu z pyszczka są bardzo blade. Ale tak z czasem robią się pomarańczowe. A po kilku miesiącach samczyki przebarwiają się na biało-rożowo-błekitny. Mój przebarwił się na kolor zbliżony do perłowego. aktualnie ma 6 cm.

Opublikowano

Boskie klocki Karlo szkoda ich, jak trafisz z oddaniem 2 samcow to bedziesz mial "kupe" szczescia..

Swojego czasu bym wzial, niestety moje Red'y poszly w trase do 2metrowego baniaku ( tak imo na red redy w sam raz)..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą :) Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków :?: :?: :?: Red redy mają po 8 i 5 cm :!:

Opublikowano
Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków Red redy mają po 8 i 5 cm

Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą :) Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków :?: :?: :?: Red redy mają po 8 i 5 cm :!:

zobacz tutaj :)

http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=24&t=781