finlandian Posted May 29, 2008 #1 Posted May 29, 2008 witam mam akwa 250l po utracie pysi z powodu awari termostatu kto mi cos podpowie jakie pysie ja myślałem o saulosi+maingono albo saulosi+rdzawe przedtem miałem totalny mix było tak 4 lata przez ten czas było ok
sision Posted May 29, 2008 #2 Posted May 29, 2008 finlandian, proszę Cię, używaj kropek, przecinków itd. Post nie musi się składać z jednego zdania. A nam będzie się zupełnie inaczej je czytać, jak to poprawisz. Napisz, jakie wymiary ma akwa.
slawek gorol Posted May 29, 2008 #3 Posted May 29, 2008 Hmm.Może ja się wypowiem..Aczkolwiek temat rzeka..Ilu nas tu jest to tyle usłyszysz zdań.Mam akwa 240 l. trzymam w nim szczeniaki saulosi(już się ślicznie samczyki wybarwiają) oraz 13 szt. maingano(tu nie do rozróżnienia). Powolutku zajmują rewiry.Rybcie czują się dobrze,chętnie przeczesują zakątki akwa,pobierają pokarm..Jest im dobrze 8) .Btw współczuję z powodu utraty pysi :x
romekjagoda Posted May 30, 2008 #4 Posted May 30, 2008 Ja odpowiem nie co do gatunków może, ale ilości. Sam mam w 216 L (120 cm profil) 3 gatunki i w miarę obserwacji i podrastania pysi uważam, że robi się ciasno, za ciasno. Dlatego polecam naprawdę albo max 3 gat. w minimalnych haremach, albo lepiej 2 gatunki tylko. Wiem, że na początku chce się jak najwięcej, wydaje się że rybki są małe i będzie ok. Ale do tego minimalizmu się chyba dojrzewa. Jeśli jesteś skłonny słuchać doświadczonych (nie mówię o sobie, ale o kolegach z forum, którzy także polecają minimalizm) to będziesz w stanie za jakieś 10 miesięcy docenić to co napisałem. Pozdrawiam
Neno Posted May 30, 2008 #5 Posted May 30, 2008 Ja odpowiem nie co do gatunków może, ale ilości. Sam mam w 216 L (120 cm profil) 3 gatunki i w miarę obserwacji i podrastania pysi uważam, że robi się ciasno, za ciasno. Dlatego polecam naprawdę albo max 3 gat. w minimalnych haremach, albo lepiej 2 gatunki tylko. Wiem, że na początku chce się jak najwięcej, wydaje się że rybki są małe i będzie ok. Ale do tego minimalizmu się chyba dojrzewa. Jeśli jesteś skłonny słuchać doświadczonych (nie mówię o sobie, ale o kolegach z forum, którzy także polecają minimalizm) to będziesz w stanie za jakieś 10 miesięcy docenić to co napisałem. Pozdrawiam Popieram . Bedziesz mial 6-9 miesiecy uciechy a potem rybki poproszą Cie o wywieszenie na bocznej szybie rozkładu jazdy pociągów Chyba wiesz jak się to nazywa- jakos tak na d.... tylko przypomniec sobie nie moge
Recommended Posts