Skocz do zawartości

Kupowanie na os. Łokietka w Poznaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzis byłem sklepie na Łokietka(polecil mi go Mateuszt) kurde facet chyba zna sie na rzeczy, ma mnostwo aqwa z pielęgnicami i pyszczakami, ana zapleczu ma dużo młodych. I otóz ten sprzedawca podpowiedzial mi kilka rzeczy co do kupna rybek(troche inne zdanie niz forumowicze) i wydawał sie wiarygodny. Kupował ktos w tym sklepie? co o nim myslicie?? :D

Opublikowano
I otóz ten sprzedawca podpowiedzial mi kilka rzeczy co do kupna rybek(troche inne zdanie niz forumowicze) i wydawał sie wiarygodny.

Moze sie podzielisz z nami ta wiadomoscia?:)

Opublikowano

Hmm no np: (aha aqwa 112 l 80cm)

- pytałem sie co do obsady to doradzil mi saulosi 3-4 samce i 12 samic(czyli ok 16 rybek) ale tez powiedzial ze moge to polaczyc z inym gatunkiem

- bankowo odradzil mi świderkow powiedzial ze jak przegarne dno przy podmianei wody to wystarczy

-no i wiecej nie pamietam :D ale glowne jego uwagi odonosily sie obasady. Uwagi te bardzo sie roznily od uwag forumowiczow

Opublikowano
Hmm no np: (aha aqwa 112 l 80cm)

- pytałem sie co do obsady to doradzil mi saulosi 3-4 samce i 12 samic(czyli ok 16 rybek) ale tez powiedzial ze moge to polaczyc z inym gatunkiem

Wytlumaczenie jest proste :) lepiej zarobic 16 x 8zl niz 8 x 8zl :))

Opublikowano

a no tak, wlasnie tak najlatwiej to sobie wytlumaczyc :D ale kolo chyba faktycznie znas sie na rzeczy. No i wlasnie dlatego sie pytam czy ktos tam kupowal, zeby wiedziec czy koles jest wiarygodny :D

Opublikowano
a no tak, wlasnie tak najlatwiej to sobie wytlumaczyc :D ale kolo chyba faktycznie znas sie na rzeczy. No i wlasnie dlatego sie pytam czy ktos tam kupowal, zeby wiedziec czy koles jest wiarygodny :D

Z doswiadczenia Ci powiem ze 16ryb w 112l to calkowita przesada :) przy 8-10 doroslych wyglada to na puszke z rybami ;)

Opublikowano

A ja tego sklepu będę bronił :D

Jest to na pewno jeden z lepszych sklepów w Poznaniu. Już sam fakt, że zaproponował same saulosi dobrze o nim świadczy. Pokażcie inny sklep, w którym nie wcisną Wam co najmniej kilku gatunków do takiego akwarium.

Ilość ryb, jaką Ci zaproponowano, na poczatek na pewno nie jest zła. Nie jestem pewien, ale chyba nie sprzedają tam wybarwionych saulosi, więc kupując młodzież i tak nie trafisz na odpowiedni stosunek płci. Saulosi wybarwiają się dość szybko, więc z redukcją nie musisz czekać, aż ryby urosną Ci do 10cm.

Na koniec dodam tylko, że jak to zwykle bywa, do sklepu powinniśmy iść ze swoją wiedzą. Jak już wspomniał See, sklep zawsze chce sprzedać i zarobić. Ze sprzedawcą kilka razy udało mi się pogadać i mogę powiedzieć, że jest to jeden z bardziej doświadczonych właścicieli sklepów w okolicy.

Opublikowano

Ilość ryb, jaką Ci zaproponowano, na poczatek na pewno nie jest zła. Nie jestem pewien, ale chyba nie sprzedają tam wybarwionych saulosi, więc kupując młodzież i tak nie trafisz na odpowiedni stosunek płci. .

Zaproponowal konkretny uklad plci "pytałem sie co do obsady to doradzil mi saulosi 3-4 samce i 12 samic" czyli nie mowil o mlodych :) mlodych pewnie sprzeda mu ze 24 bo przeciez musza sie dobrac :))

Opublikowano
Zaproponowal konkretny uklad plci "pytałem sie co do obsady to doradzil mi saulosi 3-4 samce i 12 samic" czyli nie mowil o mlodych Smile mlodych pewnie sprzeda mu ze 24 bo przeciez musza sie dobrac Smile)

Rzeczywiście, mój błąd.

Ale taka jest natura sklepów. Między innymi po to właśnie one sa, żeby przynosić zyski właścicielom. Dlatego też, tak jak napisałem w poprzednim poście, nawet do najlepszego sklepu należy iść wiedząc czego się chce.