Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wysypalem fluvala ceramika i zaczal ciec spod tych zatrzaskow do zamykania glowicy. wymienilem uszczelke pod glowice ale to niewiele dalo. czy to wyina ceramiki czy czego???? mial ktos juz taki przypadek??? prosze o szybka pomoc.

Posted

fluval 104. wlasnie tak robilem. moze to jest spowodowane tym ze wyciagnolem ta drabinke na gabki a tych poleczek na ceramike nie. te poleczki tez mam wyciagnac????

Posted

nie, tam jest nieszczelność między tymi klapkami i trzeba mocno rękami docisnąć i się modlić ze odpali;) Ja juz to mam opanowane trudno wytłumaczyć.

Posted

ale tych poleczek nie wyciagac?? one mymuszaja obieg wody w filtrze???? ma ktos jeszcze jakies porady bo filtr dalej cieknie, a nie mam kasy zbytnio nowego kupowac :?

Posted

nie wyjmuj. Musisz dobrze nałożyć. Filtr napewno cieknie tam jak są zatrzaski, to na koncach tych zatrzasków. Kwestia odpowiedniego ułożenia.. ew moze masz gdizes pękniete?

Najlepiej wyjmij te ceramiki itd i potestuj w wannie bezpiecznie jak to dobrze założyć.

Posted

Wlasnie tu jest pies pogrzebany. jak mialem gabki to nie ciekl. jeszcze cos z nim pokabinuje. jesli ktos ma jakies doswiadczenia to prosze pisac, na razie dzieki czester za szybkie odpowiedzi. mam nadzieje ze uda mi sie go naprawic.

Posted

może za dużo ceramiki nasypałeś i sie normalnie nie domyka. Fluval tak ma, że zatrzaski nie "dociągają" głowicy do pojemnika z wkładami i trzeba to (jak napisał Czester) "upchać" samemu.