smithpl Posted May 26, 2008 #1 Posted May 26, 2008 No wlasnie, mam kolejna samice saulosi inkubujaca juz 15 dni. Wczoraj chcialem ja odlowic do kotnika i .... nie do zlapania :-) Chowa sie tak skutecznie miedzy kamieniami ze musialbym rozebrac cala dekoracje. Pytanie do Was, jak przejac taka samice aby ja przeniesc do kotnika? Marcin
Neno Posted May 26, 2008 #2 Posted May 26, 2008 Tak samo jak kazdego innego pyszczaka Wyjmujesz kamienie i łowisz A na powaznie to poczekaj do ostatnich dni - u mnie przynajmniej sa wtedy juz mocno zmeczone i juz tak szybko nie uciekaja - pomaga pomoc kolegi/sisotry czy kogo tam masz pod reka i duze siatki + cos do wyganiania z grot, rumowisk itp formacji skalnych.
sision Posted May 26, 2008 #3 Posted May 26, 2008 Ja zawsze wyciągam kamienie. 5 minut roboty, później szybko łapię rybę i kamienie do środka. inną metodą szybciej nie złapałem ryby. Ale nie stosowałem pułapki, bo nie zrobiłem sobie jeszcze
czester_ Posted May 26, 2008 #4 Posted May 26, 2008 Jaki więc sens układania kamieni na styropianie?? Robimy półapke i gitara. Albo w nocy gdy ryby są otępiałe. Wg. mnie rozbieranie kamieni to barbarzyństwo;) Ani jednego jeszcze nie ruszyłem od półtora roku.
sision Posted May 26, 2008 #5 Posted May 26, 2008 Jaki więc sens układania kamieni na styropianie?? Ale ja nie ruszam tych na styropianie tylko te od góry, bo przecież nie wszystkie mają styczność z dnem. Tych na samym dole nie ruszam
marcinmarg Posted May 26, 2008 #6 Posted May 26, 2008 ja też jak poszukasz miałem kilka sztuk do wyłowienia 4 poszły pułapką, niestety kolejne 3 nie chca za nic ta mjuż wejść, nawet głodówka nie pomaga. Wiec chyba pozostaje wyładować kamienie, co zresztą niedługo chyba będe musiał zrobić.
Siwy1973 Posted May 26, 2008 #7 Posted May 26, 2008 a ja jade na dwa "podbieraki" i zajmuje mi to15 minut bez wyciagania kamlotow obojetne w ktorym baniaku ale i "podbieraki" niemale
Recommended Posts