Skocz do zawartości

Jak odchować młode pyszczaki w akwarium z drapieżnymi rybami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że w tej sytuacji racja jest gdzieś pośrodku - forum z definicji służy do wymiany myśli, więc teoretycznie nie ma takiego czegoś jak zbędny topic, który wnosi merytoryczną wiedzę.  Z drugiej strony pierwszym postem na forum powinno być jakieś przywitanie, nie dawanie dość oczywistych rad. Typowa sytuacja w stylu "wpada nowy na imprezę".  ;)  

• Zmieszany 1
Opublikowano (edytowane)

Poza tym jestem nowy. @hiluxracja źle dodałem mój post bo nie do tego tematu. Też przepraszam. Racja powinienem zacząć od tego. Tylko, że ja dopiero zakładam moje akwarium wiec nie mógłbym być na sto procent pewnym jak będzie wyglądać itp. Zresztą pewnie większość nowych też popełnia takie błędy. Na pewno gdy wy- starsi dołączyliście dawno temu to też popełnialiście pomyłki. POZDRAWIAM 

Edytowane przez RejRaj
Zapomniałem dopisać😉
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, RejRaj napisał(a):

dopiero zakładam moje akwarium wiec nie mógłbym być na sto procent pewnym jak będzie wyglądać itp.

To zakładasz akwarium, czy już masz? W pierwszym poście napisałeś, że już masz, więc jak to jest?

Druga sprawa, czy masz te autentyczne malawijskie Synodontisy, czy te z Tanganiki?

Te malawijskie dostępne są tylko z odłowu z jeziora. Te z Tanganiki są rybami hodowlanymi. W związku z tym różnice mogą dotyczyć też zachowań. W kwestii malawijskich Giętkozębów (Synodontis njassae) nie wypowiem się, bo ich nie chowałem, więc nie wiem, jak przy nich jest z przeżywalnością młodych. Tu @tom77mógłby coś napisać. Miałem za to te z Tanganiki, petricole i polli. W ich przypadku nie było problemu z przeżywalnością narybku. Wszystko zależy oczywiście od stopnia zagruzowania. Ale jeśli ktoś chce odławiać samicę, to już jego sprawa. I tak po pewnym czasie pewnie mu się to znudzi😉

Edytowane przez pozner