smithpl Opublikowano 19 Maja 2008 #1 Opublikowano 19 Maja 2008 I przyszedl ten moment, dzisiaj Jam Łasica w dniach porannych poinformowala mnie iz zostalem tata Niestety maluchy przyszly na swoat w glownym zbiorniku ( nie mamy jeszcze kotnika ) więc z tego co widzialem sa 3 szt. i ukrywaja sie za tlem strukturalnym. Jednego bobasa udało sie odłowic do prowizorycznego kotnika Mam pytanie kontrolne, jak podejsc do tematu odchowu? Dzis uruchamiamy kotnik, zastanawiam sie czy wsytarczy narazie napowietrzanie czy trzeba by juz zastosowac filtr? PS. oczywiscie chodzi o Ps. Sauloski PS2. Druga samica tez jest w tracie inkubacji, wiec jest szansa ze zostane tata ponownie
M_sobo Opublikowano 19 Maja 2008 #2 Opublikowano 19 Maja 2008 No to gratulacje Do kotniczka daj wodę z akwa ogólnego, filtr trzeba by dać jak najszybciej
yaro Opublikowano 19 Maja 2008 #3 Opublikowano 19 Maja 2008 M_sobo, bez przesady, jeden mały czy nawet trzy nie narobią niczego strasznego w kotniku, więc samymi podmianami mozna to korygować, natomiast czym większe będą i będzie ich więcej to filtracja będzie coraz bardziej potrzebna, zaczynajac od mechanika potem myśląc o biologu
M_sobo Opublikowano 19 Maja 2008 #4 Opublikowano 19 Maja 2008 tak, można robić podmiany, ale jak długo? Na razie jest 1 maluszek, ale jak smith napisał kolejna samica już nosi, więc mechaniczny- bo ten miałem na myśli będzie jak najbardziej potrzebny, ja sam na razie na mechanicznych jadę w kotnikach i w zupełności wystarczy, ale do kotników 130l, już podepnę kubeł
smithpl Opublikowano 19 Maja 2008 Autor #5 Opublikowano 19 Maja 2008 to pozostalo mi tylko wyssac maluchy zza tla ale mam juz sposob
Gość Opublikowano 19 Maja 2008 #6 Opublikowano 19 Maja 2008 pewnie "na wezyk" do spuszczania wody... ??? przynajmniej (jak mi "obrodzi" w glownym) ja tak robie
smithpl Opublikowano 19 Maja 2008 Autor #7 Opublikowano 19 Maja 2008 Dokladnie, zassalo go jak zloto :-D
slawek gorol Opublikowano 19 Maja 2008 #8 Opublikowano 19 Maja 2008 Smith a ile miesięcy ma twoja szczęśliwa mamusia :?:
Zealota Opublikowano 19 Maja 2008 #9 Opublikowano 19 Maja 2008 Smith a ile miesięcy ma twoja szczęśliwa mamusia :?: no my sławek jeszcze poczekamy, ale miałem zadać to samo pytanie Gratuluję pierwszych latorośli
slawek gorol Opublikowano 19 Maja 2008 #10 Opublikowano 19 Maja 2008 No to moja wina że się doczekać nie mogę
Rekomendowane odpowiedzi