Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaką obsadę proponujecie do 240 litrów ? Do tej pory mam saulosi, rdzawe i socolofi. Chciałbym zmienić bo nie ukrywam że trochę się znudziły 🙂 

Chciałbym aby było kolorowo. 

Opublikowano

Jest masa tematów z tym pytaniem na naszym forum. Użyj opcji szukania. 240l na 3 gatunki to za mało. Masz najbardziej kolorową obsadę z możliwych w tym litrażu. Szkoda, że się "znudziły" nic bardziej kolorowego raczej nie uzyskasz

• Lubię to 1
Opublikowano

Ryby to żywe stworzenia, kup sobie klocki Lego, je będziesz mógł zmieniać nawet codziennie i są kolorowe.

• Lubię to 3
Opublikowano
15 godzin temu, yaro napisał(a):

Ryby to żywe stworzenia, kup sobie klocki Lego, je będziesz mógł zmieniać nawet codziennie i są kolorowe.

No i co że to sa żywe stworzenia ? Czy ja powiedziałem że obecna obsada idzie do utylizacji ? Znajdzie nowego właściciela. Zluzuj trochę majtki. 

• Lubię to 1
Opublikowano

A co rozumiesz przez kolorowo, jakie kolory/gatunki cię interesują?

Miałeś żółte i niebieskie, z żółtych to lepsze kolory mają yellowy, niebieskich jest od groma, pozostają czerwone redy i białe socolofi snow albo czarne crabro ale tu to tylko jeden samiec będzie czarny.

Są i inne różnokolorowe ale trzeba patrzeć na kolory samic jak chcesz mieć kolorowo bo często samiec ładny a samice brzydkie szaro brązowe.

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz78 napisał(a):

A co rozumiesz przez kolorowo, jakie kolory/gatunki cię interesują?

Miałeś żółte i niebieskie, z żółtych to lepsze kolory mają yellowy, niebieskich jest od groma, pozostają czerwone redy i białe socolofi snow albo czarne crabro ale tu to tylko jeden samiec będzie czarny.

Są i inne różnokolorowe ale trzeba patrzeć na kolory samic jak chcesz mieć kolorowo bo często samiec ładny a samice brzydkie szaro brązowe.

No właśnie wyboru dużego nie ma bo większość jak samiec piękny kolorowy to samiczki szare i ponure. 
Myslalem o demasoni i yellow ale podobno to za mały zbiornik na yellow. 

Opublikowano
3 godziny temu, Gapa92 napisał(a):

No i co że to sa żywe stworzenia ? Czy ja powiedziałem że obecna obsada idzie do utylizacji ? Znajdzie nowego właściciela. Zluzuj trochę majtki. 

No i co z tego? 

Właśnie to. 

Zluzuj majtki? Jakoś nie potrafię, gdy ktokolwiek bierze odpowiedzialność za jakiekolwiek zwierzę, a po roku nudzi mu się, bo za mało kolorów, albo jakikolwiek inny powód.

Demasoni i Yellow? Znudzi się szybciej niż myślisz, bo znów za mało kolorów, trudno dopasować je żywieniowo.

Zrezygnuj z tego biotopu, wybierz cokolwiek innego byle byś nie krzywdził żywych stworzeń.

• Lubię to 1
Opublikowano
37 minut temu, yaro napisał(a):

No i co z tego? 

Właśnie to. 

Zluzuj majtki? Jakoś nie potrafię, gdy ktokolwiek bierze odpowiedzialność za jakiekolwiek zwierzę, a po roku nudzi mu się, bo za mało kolorów, albo jakikolwiek inny powód.

Demasoni i Yellow? Znudzi się szybciej niż myślisz, bo znów za mało kolorów, trudno dopasować je żywieniowo.

Zrezygnuj z tego biotopu, wybierz cokolwiek innego byle byś nie krzywdził żywych stworzeń.

Krzywdy im nie robię , ryby są zdrowe i się rozmnażają więc nie wiem po co robisz aferę. Jak młode się rodzą i oddaje komuś też krzywdzę? Zrezygnuje jak będę chcial i Tobie nic do tego. 

Opublikowano
33 minuty temu, Gapa92 napisał(a):

Krzywdy im nie robię , ryby są zdrowe i się rozmnażają więc nie wiem po co robisz aferę. Jak młode się rodzą i oddaje komuś też krzywdzę? Zrezygnuje jak będę chcial i Tobie nic do tego. 

tak, to samo pierdzielą ci co trzymają psy na łańcuchach, "krzywdy im nie robię".

Pozdrawiam i bez odbioru, opinię wyrobiłem sobie wystarczającą o Tobie.

• Haha 1