Skocz do zawartości

Osi Vivid Color Flakes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Panowie, kończę w takim razie obecne opakowanie osi i próbuje oba zaproponowane pokarmy.

Zostaję natomiast przy pelecie z osi, bo się sprawdza póki co. Płatki od ponad roku to porażka.

• Lubię to 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hikari Vibra Bites polecam. Ryby chętnie jedzą.

Omega one cichlid flakes dotarły do mnie w podobnej formie jak osi - 90% pył. Opakowanie oryginalne. Ryby podchodzą do pokarmu nie tak chętnie jak do osi vivid color. Raczej nie polecam.

Spróbuję jeszcze Ocean Nutrition Cichlid Omni Flake. Jak nie, to wrócę do osi 

Hikari zostaje na stałe w diecie.

Edytowane przez bojack
  • Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, bojack napisał(a):

Hikari zostaje na stałe w diecie.

Ja jestem mega zadowolony z tego pokarmu. Stosuję go stale od kilku lat, nawet jak jeszcze miałem mbunę. Nie brudzi wody i pachnie jak wędzona ryba.

• Lubię to 2
Opublikowano
1 godzinę temu, bojack napisał(a):

Omega one cichlid flakes dotarły do mnie w podobnej formie jak osi - 90% pył. Opakowanie oryginalne. Ryby podchodzą do pokarmu nie tak chętnie jak do osi vivid color. 

U mnie było dokładnie to samo jeżeli chodzi o Omega One Cichlid Flakes i jego konsystencję. Pierwsze 25-30% jeszcze było ok, ale im głębiej tym większy pył. W połowie paczki (a ta miała 62 gramy i około 350-400 ml) już unikałem tego pokarmu ponieważ robił syf w wodzie. Ostatecznie wyrzuciłem go przy ok 20%, serwując go tylko narybkowi. Moje pyski jednak lubiły go tak samo jak inne jedzonko. 

• Lubię to 1
Opublikowano

O pokarmie hikari vibra bites dowiedziałem się tu na forum gdzie był polecany. Zakupiłem ten pokarm i jestem zadowolony a ryby chyba bardziej niż ja ;), mogę go polecić. Pokarm hikari vibra bites nie brudzi wody a ryby po tym pokarmie nie mają śluzowatych ciągnących odchodów.

Również z firmy hikari mogę polecić pokarm roślinny w formie małych kulek hikari cichlid excel, pokarm ten dostępny jest w dwóch rozmiarach - mini i medium, dla mbuny polecam ten mniejszy mini ( a który i tak jest sporych rozmiarów ).

Polecam również pokarm w granulacie naturefood premium cichlid plant-M (roślinny) i naturefood premium cichlid-M (mięsny). Pokarmy naturefood również nie brudzą wody a ryby nie mają po nich śluzowatych odchodów.

Co do pokarmów HS cichlid flakes i vividcolor flakes bo takich używam, to mają one cechy takie jak u powyższych pokarmów. Jedyną ich wadą jest dużo pyłu. Ja robię tak że po prostu przesiewam pokarm a odsiany pył wyrzucam do śmieci.

• Lubię to 3