Skocz do zawartości

Stare mapy, grafiki z j. Malawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czy są ogólnie dostępne dobrej jakości grafiki jeziora Malawi? Lubię stare mapy, a coś takiego powieszone nad zbiornikiem dodałoby klimatu. Nie znalazłem nic podobnego na forum, a przeszukuję internet, czy nie ma czegoś w dobrej rozdzielczości.

https://www.alamy.com/stock-photo-africa-lake-nyassa-malawi-nyasa-tanzania-mozambique-rgs-map-1883-109720362.html?imageid=2EDCB406-DD73-40E0-8B89-C61F102D3632&p=283958&pn=1&searchId=954fb6121dd34f4e91d6074c7bcdf338&searchtype=0

Opublikowano

Może być trudno, poszukaj na stronach muzeów brytyjskich, kiedyś szukałem też fajnych grafik map z tego terenu na koszulki i strasznie ciężko było cokolwiek znaleźć.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Podpinam się pod topic - i chciałem zapytac jeszcze czy ktoś ma namiar na plakat / tablice z rybami malawi. To co mogę znaleźć na necie jest z USA - może jest jakieś źródło w PL?

• Lubię to 1
Opublikowano

@mawi  Sprawdź w linku poniżej. Ponoć robią na zamówienie :

https://handyshop.pl/product-pol-60-Jezioro-Niasa-Malawi-mapa-batymetryczna-3D.html

Paru kolegów z tego co pamiętam to chwaliło się mapami. Pamiętam , że @jjacek  miał  ale on mieszka chyba w Szwecji i mógł tam zakupić a rzadko tutaj wpada.  Może ktoś się odezwie?  Na grupie na FB  też kiedyś ktoś miał ale nie pamiętam kto  i na jakiej. Tu może Andrzej @egon44 pamiętać. Ja tylko wiem , kto i gdzie laminuje mapy wielkich  formatów bo sam to zamawiałem we Wrocławiu jak jeszcze tam mieszkałem.  Znalazłem zdjęcie z Jacka mapą:

I  Sławek @SlavekGteż coś kiedyś pokazywał.

Może się ktoś jeszcze odezwie.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Andrzej Głuszyca napisał(a):

Widziałem to, ładne i ciekawe, tylko cena odstrasza, 500 zł za rozmiar 60x30 cm...

Drzwi do fishroom-u gdzieś mi się przewinęły, kapitalne.

2 godziny temu, Bartek_De napisał(a):

Dzięki!

• Lubię to 1
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.08.2023 o 20:05, Andrzej Głuszyca napisał(a):

Cena zwala z nóg. 

No nie wiem Andrzeju, czy tak zwala z nóg. Mam od nich tą mapę - pięknie wygląda w dodatku mam ją od góry podświetloną. Co teraz nie kosztuję? Ważne dla mnie jest to, że w ogóle można takie gażety zamówić . Tak to wygląda u mnie 

IMG_20241122_215129.jpg

Edytowane przez jaras
  • Lubię to 2