Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest wiele szkół.Czester_ np. hoduje 2+5 .Z kolei wiele osób pisze ,że 2 samce to niedobre rozwiązanie ,ponieważ agresja zawsze przenosi się na tego słabszego i to on dostaje po dupie.

Opublikowano

Raczej zdecyduje sie na 3+7, a moglbym zamiast rdzawych wlozyc Cynotilapia afra cobue, wole sie upewnic ze nie bedzie za wielkiej zadymy gdybym poszedl w te strone????

Opublikowano

No tak Sławek, ale 3 samce to bardziej do jednogatunkowego, albo większego akwa. Może inaczej, 6 samców w 240l jest moim zdaniem nierealne. Ja mam 400l i samców obecnie chyba 8 i jest masakra. Od razu mówię, że to nie moje widzimisię, tylko tak mi się trafiło, a nie mogę znaleźć chętnych.

Chyba zdecydowałbym się na układy z dwoma samcami, ale dlatego, że wymiary akwa nie pozwalają na więcej.

Opublikowano
A co jesli chodzi o Cynotilapia afra cobue??

Ale co?O co Ci chodzi?chcesz je dołączyć do tych ryb, dać zamiast, czy jak... :roll:

Opublikowano

Nie możesz. Po pierwsze nie zgadza się dieta, po drugie i chyba w tym przypadku ważniejsze - Saulosi z Aframi mogą mieć ciężkie życie, zwłaszcza w 240l. Odradzam takie łączenie. Na pewno lepiej wyjdzie dołożenie Rdzawego :wink: