marcin73m Opublikowano 22 Lipca 2022 #11 Opublikowano 22 Lipca 2022 19 godzin temu, Bojar napisał: Ja bym skleił ale nie dla wzmocnienia tylko jako ochrona przed wodą. Ewentualnie zapaćkać silikonem neutralnym przed skręceniem. Moje kantówki były dwukrotnie bejcowane, więc są zabezpieczone przed wodą 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Lipca 2022 #12 Opublikowano 22 Lipca 2022 29 minut temu, marcin73m napisał: Moje kantówki były dwukrotnie bejcowane, więc są zabezpieczone przed wodą Marcinie... sama bejca? Czy lakierobejca?
marcin73m Opublikowano 22 Lipca 2022 #13 Opublikowano 22 Lipca 2022 Godzinę temu, Andrzej Głuszyca napisał: Czy lakierobejca? Sądzę, że raczej to. Nie mam już puszki, ale faktycznie ta powłoka wyglądała bardziej na lakierowaną, niż bejcowaną. Dzięki za czujność Andrzeju 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Lipca 2022 #14 Opublikowano 22 Lipca 2022 45 minut temu, marcin73m napisał: Sądzę, że raczej to. Nie mam już puszki, ale faktycznie ta powłoka wyglądała bardziej na lakierowaną, niż bejcowaną. Dzięki za czujność Andrzeju Marcinie..na 100% była to lakierobejca. Sama bejca służy tylko do barwienia drewna. Gdyby to była sama bejca to nawet kropla wody , która spadnie na drewno pomalowane bejcą , spowoduje w tym miejscu "wodną " plamę. Lakierbejca zabezpieczy przed wilgocią i nadaje uroku. 1
Rekomendowane odpowiedzi