32tl Opublikowano 27 Lutego 2022 #1 Opublikowano 27 Lutego 2022 Witam, Chciałbym zapytać czy poniższa obsada jest dopuszczalna? No i te ilości docelowe czy mogą być? Co ewentualnie dołożyć do ACEI bo na tych głównie mi zależy? Pod uwagę biorę jeszcze : Iodotropheus Sprengerae, Labidochromis Mbamba, Metriaclima Msobo Magunga Pseudotropheus demasoni -7 Pseudotropheus Acei Luwala -7 Labidochromis Hongi Sweden - 7 Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Bartek_De Opublikowano 2 Marca 2022 #3 Opublikowano 2 Marca 2022 No to podbijamy temat Zachęcam osoby najczęściej udzielające się w dziale obsada @Tomasz78 @Bezprym @Robson79 @ziemniak @darkon @tom77 ... 1
Tomasz78 Opublikowano 2 Marca 2022 #4 Opublikowano 2 Marca 2022 Wszystkie rybki wymienione w poście 1 pasują do siebie, niech autor wybierze sobie z tego 3 gatunki.
Robson79 Opublikowano 2 Marca 2022 #5 Opublikowano 2 Marca 2022 Jeśli podstawą ma być Pseudotropheus Acei Luwala to może do tego: Labeotropheus Trewavasae OB Metriaclima Estherae Minos Reef lub Metriaclima Msobo Magunga. Jeśli chcesz kupić narybek to minimum po 10 sztuk do późniejszej redukcji... 1
darkon Opublikowano 2 Marca 2022 #6 Opublikowano 2 Marca 2022 Pseudotropheus Acei Luwala według mnie nie pasuje to takiego zbiornika, rośnie za duża i nie bardzo widzę w tym zbiorniku stada 10-12 szt. dorosłych. Osobiście dałbym docelowo: Iodotropheus sprengerae 2+4-6, Labeotropheus trewavasae "Thumbi West" 2+4 i Metriaclima msobo "Magunga" 1+4 1
CoolPhone Opublikowano 2 Marca 2022 #8 Opublikowano 2 Marca 2022 W dniu 27.02.2022 o 19:51, 32tl napisał: Witam, Chciałbym zapytać czy poniższa obsada jest dopuszczalna? No i te ilości docelowe czy mogą być? Co ewentualnie dołożyć do ACEI bo na tych głównie mi zależy? Pod uwagę biorę jeszcze : Iodotropheus Sprengerae, Labidochromis Mbamba, Metriaclima Msobo Magunga Pseudotropheus demasoni -7 Pseudotropheus Acei Luwala -7 Labidochromis Hongi Sweden - 7 Z góry dziękuję za podpowiedzi. Kup po 10szt Acei, Msobo i Demasoni. Będzie pięknie.
Bezprym Opublikowano 2 Marca 2022 #9 Opublikowano 2 Marca 2022 Ja bym spróbował dwugatunkowo Msobo i Demasoni. 1
Rekomendowane odpowiedzi