pkiinbanww Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor #21 Opublikowano 24 Grudnia 2021 A co myślicie o zestawie: Cynotilapia sp. hara i Pseudotropheus interruptus w takim baniaku?
pkiinbanww Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor #22 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Rozmawiałem z jednym z hodowców polecanych tu na forum i odradził mi Harę ze względu na jej agresję a przez to samce Saulosi się nie wybarwią tak jakby były w zbiorniku jednogatunkowym. Ktoś miał u siebie taki problem?
Bezprym Opublikowano 4 Stycznia 2022 #23 Opublikowano 4 Stycznia 2022 43 minuty temu, pkiinbanww napisał: Rozmawiałem z jednym z hodowców polecanych tu na forum i odradził mi Harę ze względu na jej agresję a przez to samce Saulosi się nie wybarwią tak jakby były w zbiorniku jednogatunkowym. Ktoś miał u siebie taki problem? Miałem podobnie z Metriaclima elongatus chailosi Chitande, mimo że kupiłem dorosłe osobniki(od p. Gaży) samiec długo nie mógł się wybarwić. Po rozmowie z p. Gażą znalazł się winowajcą w osobie dominującego samca Hary.
pkiinbanww Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor #24 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Coraz bardziej skłaniam się do pomysłu jednogatunkowego baniaka z Saulosi...
ziemniak Opublikowano 4 Stycznia 2022 #25 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Tak, tylko jeśli planujesz kupić obsadę 3-4 cm (nawet trzy gatunki) to jest zupełnie inaczej. Inaczej też będzie (z wieloma takimi opiniami się spotkałem) jak dorzucimy dorosłego szeryfa do funkcjonującego zbiornika. Ja dorzuciłem do swojej obsady dorosły układ 1+1 hary. U mnie w akwarium nie ma spokojniejszej ryby. Samiec czasami potańczy wokół samicy i tyle. Wygląda jak king kong w porównaniu zresztą obsady. Z racji tego, że wolę mniejsze, powoli myślę dla niego nad nowym domem.
pkiinbanww Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor #26 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Temat do zamknięcia. Będą same Saulosi, jak na początek przygody z malawi w sam raz. Dziękuję za rady 2
Rekomendowane odpowiedzi