Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozmawiałem z jednym z hodowców polecanych tu na forum i odradził mi Harę ze względu na jej agresję a przez to samce Saulosi się nie wybarwią tak jakby były w zbiorniku jednogatunkowym. 

Ktoś miał u siebie taki problem?

Opublikowano
43 minuty temu, pkiinbanww napisał:

Rozmawiałem z jednym z hodowców polecanych tu na forum i odradził mi Harę ze względu na jej agresję a przez to samce Saulosi się nie wybarwią tak jakby były w zbiorniku jednogatunkowym. 

Ktoś miał u siebie taki problem?

Miałem podobnie z Metriaclima elongatus chailosi Chitande, mimo że  kupiłem dorosłe osobniki(od p. Gaży) samiec długo nie mógł się wybarwić. Po rozmowie z p. Gażą znalazł się winowajcą w osobie dominującego samca Hary. 

Opublikowano

Tak, tylko jeśli planujesz kupić obsadę 3-4 cm (nawet trzy gatunki) to jest zupełnie inaczej. Inaczej też będzie (z wieloma takimi opiniami się spotkałem) jak dorzucimy dorosłego szeryfa do funkcjonującego zbiornika. Ja dorzuciłem do swojej obsady dorosły układ 1+1 hary. U mnie w akwarium nie ma spokojniejszej ryby. Samiec czasami potańczy wokół samicy i tyle. Wygląda jak king kong w porównaniu zresztą obsady. Z racji tego, że wolę mniejsze, powoli myślę dla niego nad nowym domem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.