Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marcin73m Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #71 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Nadszedł czas na zakończenie opowieści wczoraj dokończona została zabudowa szafki, dzięki czemu cała konstrukcja nabrała blasku teraz pozostaje już delektować się widokiem Chciałem z tego miejsca serdecznie wszystkim podziękować za pomoc, miłe komentarze, cenne wskazówki i życzyć zdrowych i spokojnych Świąt 15
BombeL Opublikowano 24 Grudnia 2021 #72 Opublikowano 24 Grudnia 2021 No wyszło zacnie ale jak już pisałem, muszę to jeszcze potwierdzić również zdrowych i wesołych dla całego Torunia 2 1
marcin73m Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor #73 Opublikowano 24 Grudnia 2021 6 minut temu, BombeL napisał: dla całego Torunia P.S. Jak ustawisz nawigację na Toruń, to z dużym prawdopodobieństwem się nie spotkamy = chociaż kierunek odpowiedni 1
iquitos68 Opublikowano 24 Grudnia 2021 #74 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Czaderski zbiornik. Jak będę robił zmiany w swoim to będę miał się na czym wzorować Jakie wymiary ma to akwarium? 1
marcin73m Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor #75 Opublikowano 24 Grudnia 2021 25 minut temu, iquitos68 napisał: Jakie wymiary ma to akwarium? właśnie.. w całym wątku chyba o tym nie wspomniałem 200 x 65 x 65 1
L.A.J.O.N. Opublikowano 24 Grudnia 2021 #76 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Świetne akwarium, świetna relacja! Zdążyłeś Marcin na same święta, więc na pewno dużo radochy w takim klimacie oglądać nowe dziecko Gratulacje i Spokojnych Świąt 1
Bezprym Opublikowano 25 Grudnia 2021 #77 Opublikowano 25 Grudnia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, marcin73m napisał: P.S. Jak ustawisz nawigację na Toruń, to z dużym prawdopodobieństwem się nie spotkamy = chociaż kierunek odpowiedni Spoko do mnie trafi, pod warunkiem że będzie jechał przez Inowrocław a dalej ja go już dobrze nakieruję Edytowane 25 Grudnia 2021 przez Bezprym 2
przemo-h Opublikowano 25 Grudnia 2021 #78 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Na pierwszy rzut oka niby w tej naturze jest chaos. Czy to pod wodą, czy gdzieś w lesie, górach itd. Jeśli jednak zaczniemy badać wzrokiem szczegóły, to dostrzegamy linie, punkty skupienia i perspektywę. W akwariach moim zdaniem ważne jest, aby aranżacja oddawała te pewne zasady. Nie ma wtedy znaczenia, czy jest to 240l (40cm szerokie), czy kilka tys. (1m szerokie). W Malawi trzeba to trochę wypośrodkować, ponieważ typowy aquascaping na dłuższą metę nie zda egzaminu. Ryby potrzebują schronienia, przekopują, cyrkulacja nie działa, plaga narybku itd. Do tego wszystkiego trzeba uwzględnić wielkość kamieni pod wymiary zbiornika, czy resztę dekoracji (w tym przypadku moduły). Ten zbiornik jest idealnym przykładem takiego właśnie kompromisu, w którym te zasady zostały wzięte pod uwagę. Jest fajna perspektywa, dzięki której badamy wzrokiem, oglądamy po prostu. Wszystko to z drugiej strony jest ułożone z myślą o rybach. Może z deka przesadzam, ale takie zbiorniki po prostu lubię najbardziej. Super robota! Wesołych Świąt! 6 1
marcin73m Opublikowano 25 Grudnia 2021 Autor #79 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Dziękuję Przemek bardzo to miłe, co napisałeś 2 1
Rekomendowane odpowiedzi