Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotorelacja ekstra.

Też kiedyś miałem w planie skleić akwa w domu żeby nie robić widowiska z dźwigiem a wnoszenie 200cm po schodach na 4 piętro też mi się średnio widziało, potrzebnych by było kilku Pudzianów :D .

Jak wnosiliśmy we 4 450l na 4 piętro to już widowisko było, kilku sąsiadów wychodziło na klatkę zobaczyć akcję :D , a windy tam nie było.

Takie udogodnienie jakim jest sklejenie dużego akwa w mieszkaniu pewnie więcej kosztuje.

• Lubię to 1
Opublikowano
  W dniu 20.12.2021 o 10:16, Tomasz78 napisał(a):

Fotorelacja ekstra.

Rozwiń  

dzięki 👊

Jak wnosiliśmy we 4 450l na 4 piętro to już widowisko było, kilku sąsiadów wychodziło na klatkę zobaczyć akcję :D 

Rozwiń  

u mnie jak wnosiliśmy szyby, to też się z zainteresowaniem przyglądali :D w razie pytań miałem przygotowaną odpowiedź, że powstanie z tego szklana witryna na puchary i medale 😜

Takie udogodnienie jakim jest sklejenie dużego akwa w mieszkaniu pewnie więcej kosztuje.

Rozwiń  

ano niestety, przyjemność podziwiania tego procesu na żywo do najtańszych nie należy ;)

• Lubię to 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 16.12.2021 o 13:54, marcin73m napisał(a):

Nie. Moduł RGB pobiera 0,72W, biały 1,08W. Po przemnożeniu razy ilość modułów wychodzi niecałe 31W. Przy maksymalnym wysterowaniu, a tak nigdy u mnie nie było i nie będzie. 

Rozwiń  

No to musisz się pilnować, żeby powyżej 25W nie przeciążać, bo długo ten zasilacz nie pochodzi. 36W*0.7 sprawność = 25W. Warto było dać zapas.

A ten zasilacz do jakiegoś pudełka plastikowego włóż, żeby zabezpieczyć przed porażeniem (standardowe wymogi elektryczne dla tego typu zasilaczy).

Fajna lampka - prosta, skuteczna, niedroga. Taką właśnie bym każdemu polecał.

PS. ja do opcji klejenia w domu nic nie dopłacałem. Jestem bardzo zadowolony z takiej możliwości. Mogłem sobie sumpa skręcić, a potem dopiero kleić komin.

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano (edytowane)

Jako że miałem już przyjemność zobaczyć efekt końcowy 😁 to z wielką ciekawością i przyjemnością śledzę poczynania z zakładania Twojego akwarium 😊 Świetna fotorelacja Marcinie, odwaliłeś  kawał dobrej roboty 💪👌👏👏👏

Edytowane przez Robson79
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
  W dniu 20.12.2021 o 12:09, Falcowski napisał(a):

PS. ja do opcji klejenia w domu nic nie dopłacałem. Jestem bardzo zadowolony z takiej możliwości. Mogłem sobie sumpa skręcić, a potem dopiero kleić komin.

Rozwiń  

Kto Ci kleił bez dopłaty?

Marcin świetna relacja zdjęciowa!

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1