Pikczer Opublikowano 14 Grudnia 2021 #11 Opublikowano 14 Grudnia 2021 A ze mnie się nieraz śmieją, że lubię mieć duży zapas mleka w domu. A tu nawet jako narzędzie budowlane się przydaje Ale i tak kot wygrywa nawet jakbyś bananami dociskał formę To kotka? Czy kocur? Mina taka niesprecyzowana. Na 80% kocur 1
marcin73m Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor #12 Opublikowano 14 Grudnia 2021 1 minutę temu, Pikczer napisał: To kotka? Czy kocur? Mina taka niesprecyzowana. Na 80% kocur dobrze obstawiłeś, nawet te procenty się mniej więcej zgadzają, bo 20% mu wycięli 3
Pikczer Opublikowano 14 Grudnia 2021 #13 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Hahaha Kocury robią się takie trochę kobiece po ciachanku Ładny, czarny jak węgiel Niech pilnuje, żeby akwarium równo stało 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marcin73m Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #14 Opublikowano 15 Grudnia 2021 ODCINEK II - SZAFKA Króciutko tytułem wstępu - tym razem wybór padł na drewno. Po pierwsze - zdecydowanie niższe koszty w porównaniu do stelaża metalowego (szczegółowy kosztorys przedstawię później). Po drugie - wystarczająca wytrzymałość. Po trzecie - brak szczególnych wymogów jeśli chodzi o ilość miejsca pod szafką - rezygnacja z filtracji narurowej, filtrów zewnętrznych itp. Zaczynamy. Po zakupie kantówek sosnowych o przekroju 60 x 60 mm w jednym z marketów budowlanych, przystąpiliśmy do dopasowywania ich do krzywej podłogi w mieszkaniu w bloku z lat 80-tych, w którym z pewnością nie skorzystano z usługi prostowania ścian, jak to miało miejsce w jednym z lokali w serialu Alternatywy 4 użyto do tego poziomicy laserowej, w wyniku czego wstępnie przycięte kantówki docięto już bardziej precyzyjnie. Pierwsza przymiarka - mniej więcej ok Kolejny etap - zabezpieczanie drewna przed wilgocią - malowanie 2 warstwami lakierobejcy. schnięcie - sporo tego.. 15 kawałków las kantówek, gotowych do skręcenia ostatnie przymiarki i oznaczenie "lokalizacji" konkretnych belek skręcanie stojaków.. zdrówko tych, którzy pracują i stojaczki gotowe ostatnie przymiarki przed kolejnym etapem, czyli skręcaniem szafki pojawiły się też zamówione, docięte na wymiar części zabudowy - boki, plecy, podłoga i blat. skręcanie.. mój jest ten kawałek podłogi.. W międzyczasie zniknęło stare akwarium (przesunięte w inne miejsce - patrz odc. I), a ściana zmieniła kolor jeden z boków okazał się być minimalnie za długi, oddałem do docięcia przykleiłem podkładki filcowe, głównie dla łatwiejszego manewrowania szafką.. mebel wyszedł diabelsko ciężki 5/6 szafki ukończone.. póki co wykorzystałem jako podstawę pod sprzęt grający Tak sobie słuchałem i patrzyłem.. i doszedłem do wniosku, że jeszcze ją usztywnię dokręciłem kilka blaszanych kątowników.. dla spokoju sumienia otwory pod kable - symetrycznie po obu stronach szafki montaż półek.. i tak to wygląda obecnie. Czekam jeszcze na docięcie i zamontowanie drzwiczek. 15
darianus Opublikowano 15 Grudnia 2021 #17 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Bardzo fajna konstrukcja szafki pod akwarium. Twój pomysł ? 1
marcin73m Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor #18 Opublikowano 15 Grudnia 2021 6 minut temu, darianus napisał: Bardzo fajna konstrukcja szafki pod akwarium. Twój pomysł ? dzięki Darek inspirację zaczerpnąłem z tego projektu, przy okazji mogłem liczyć na wsparcie techniczne i pomoc w szerokim zakresie ze strony autora tego wątku 2
rysib Opublikowano 15 Grudnia 2021 #19 Opublikowano 15 Grudnia 2021 3 godziny temu, marcin73m napisał: No Szwagier, 5G w stelażu ... fiu fiu. SZACUN. Pzdr. Rysiek. 1
marcin73m Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor #20 Opublikowano 15 Grudnia 2021 4 minuty temu, rysib napisał: No Szwagier, 5G w stelażu ... fiu fiu. SZACUN. a co, jak szaleć to szaleć projekt od początku miał być wyjątkowy 1
Rekomendowane odpowiedzi