Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, LukasS napisał:

Dzięki z rady.

Mam już wstępny wybór

1. Chindongo Demasoni + labidochromis caeruleus zastanawiam się tylko czy Demasoni nie będzie za mały w stosunku do yellow.

lub

2. Metriaclima Msobo Magunga

Nie wiem czemu ale mam jeszcze sentyment do Saulosi więc też ich jeszcze nie wykluczam ( miałem je już kiedyś ale jest to i plus i minus, bo podobały mi się ale chciał bym też coś nowego.

To już lepiej daj Msobo do Demasoni. 

Możesz jeszcze dać Demasoni   - Metriaclima Estherae lub  Pseudotropheus interruptus. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Jak masz sentyment do saulosi + chcesz mało gatunków + obie płcie inaczej ubarwione to pomyśl nad:

- chindongo saulosi

- melanochromis auratus

- maylandia estherae ob lub labeotropheus trewavasae ob

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, yaro napisał:

Tak

Nie wiem co macie do końca na myśli, ale... czy przypadkiem saulosi i msobo nie będą się krzyżować?

Chyba, że chodzi o układ saulosi + maingano lub msobo + maingano, a nie saulosi + msobo + maingano :)

Opublikowano
Godzinę temu, ziemniak napisał:

Nie wiem co macie do końca na myśli, ale... czy przypadkiem saulosi i msobo nie będą się krzyżować?

Chyba, że chodzi o układ saulosi + maingano lub msobo + maingano, a nie saulosi + msobo + maingano :)

Na moje kolega @LukasS pyta czy Saulosi lub Msobo można połączyć z Maingano... A nie czy obydwa gatunki... Pozatym Saulosi i Msobo różnią się od siebie więc nie powinno być między nimi krzyżówek... 🤔

• Lubię to 1
Opublikowano

Znak/ wg mnie świadczy , że jedno albo drugie.

Saulosi z maingano pływały u mnie wiele lat i byłem tą obsadą zachwycony

• Lubię to 1
Opublikowano

Tak albo jedno albo drugie.

A takie połączenie myślę że ok bo znalazłem na YT chyba fimik jednego z klubowiczów. Usunąłem tylko jedną pozycje.

Iodotropheus sprengerae makoka red 

Labidochromis caeruleus

Melanochromis cyaneorhabdos Maingano

Metriaclima estherae RED RED

Melanochromis cyaneorhabdos Maingano