Bezprym Opublikowano 21 Listopada 2021 #11 Opublikowano 21 Listopada 2021 1 godzinę temu, LukasS napisał: Dzięki z rady. Mam już wstępny wybór 1. Chindongo Demasoni + labidochromis caeruleus zastanawiam się tylko czy Demasoni nie będzie za mały w stosunku do yellow. lub 2. Metriaclima Msobo Magunga Nie wiem czemu ale mam jeszcze sentyment do Saulosi więc też ich jeszcze nie wykluczam ( miałem je już kiedyś ale jest to i plus i minus, bo podobały mi się ale chciał bym też coś nowego. To już lepiej daj Msobo do Demasoni. Możesz jeszcze dać Demasoni - Metriaclima Estherae lub Pseudotropheus interruptus. 1
Tomasz78 Opublikowano 21 Listopada 2021 #12 Opublikowano 21 Listopada 2021 Jak masz sentyment do saulosi + chcesz mało gatunków + obie płcie inaczej ubarwione to pomyśl nad: - chindongo saulosi - melanochromis auratus - maylandia estherae ob lub labeotropheus trewavasae ob 1
LukasS Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor #13 Opublikowano 21 Listopada 2021 A czy Msobo/Saulosi można połączyć z Maingano?
ziemniak Opublikowano 21 Listopada 2021 #15 Opublikowano 21 Listopada 2021 2 godziny temu, yaro napisał: Tak Nie wiem co macie do końca na myśli, ale... czy przypadkiem saulosi i msobo nie będą się krzyżować? Chyba, że chodzi o układ saulosi + maingano lub msobo + maingano, a nie saulosi + msobo + maingano
Robson79 Opublikowano 21 Listopada 2021 #16 Opublikowano 21 Listopada 2021 Godzinę temu, ziemniak napisał: Nie wiem co macie do końca na myśli, ale... czy przypadkiem saulosi i msobo nie będą się krzyżować? Chyba, że chodzi o układ saulosi + maingano lub msobo + maingano, a nie saulosi + msobo + maingano Na moje kolega @LukasS pyta czy Saulosi lub Msobo można połączyć z Maingano... A nie czy obydwa gatunki... Pozatym Saulosi i Msobo różnią się od siebie więc nie powinno być między nimi krzyżówek... 1
yaro Opublikowano 21 Listopada 2021 #17 Opublikowano 21 Listopada 2021 Znak/ wg mnie świadczy , że jedno albo drugie. Saulosi z maingano pływały u mnie wiele lat i byłem tą obsadą zachwycony 1
LukasS Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor #18 Opublikowano 22 Listopada 2021 Tak albo jedno albo drugie. A takie połączenie myślę że ok bo znalazłem na YT chyba fimik jednego z klubowiczów. Usunąłem tylko jedną pozycje. Iodotropheus sprengerae makoka red Labidochromis caeruleus Melanochromis cyaneorhabdos Maingano Metriaclima estherae RED RED Melanochromis cyaneorhabdos Maingano
Rekomendowane odpowiedzi