PatricuS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Panowie czy to jakis czarny grzyb i jak to cholerstwo wytępić z akwa ? Warunki wody stabilne ,a glony zaatakowane przez cos takiego helppppppp......... :?
czester_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A nie glony? bo na takowe mi wyglądają
mars Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 na podstwie tej foty to ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie widac struktury tego czegoś tylko kolor - a kolor taki to mogą miec i glony - więc co powoduje że myslisz ze to grzyb ?
PatricuS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 czarne glony ? hmmmm jeszcze o takich nie słyszałem ?! a co sprawia ,ze myśle iż to grzyb - kolor ,glonojady tego nie ruszaja i przeczucie ,ze to nic dobrego to naprawde jakies gówno tylko wolałbym potwierdzenia od jakiegos eksperta - bo co jak to czarny niespotykany glon o ktorym kazdy marzy? hmmmm wolałem zielone ;]
czester_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Glon ma różne kolory, bordowy, zielony carne też sa;)
PatricuS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor #6 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ...no to mnie troche pocieszyłes - wiec nie kasuje tego z akwa i zobaczymy jak sprawa sie rozwinie najwyzej za kataklizm obwinie Ciebie , zart
czester_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #7 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A jakie to w dotyku? Da rade lepsza fota?
PatricuS Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor #8 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 - za duze światło (zmienić na mniejsze) - wieksza podmiana wody do 30% - nie ma na to środka chemicznego - rybka Crossocheilus siamensis idealna kosiarka do czarnych glonów - podobno nazywają sie : compsopogon hmmmm jakby któs miał problem w/w cos znalazłem tak wygladaja z bliska:
mars Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #9 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Druga fota lepsza nie jest, tzn aby to zdjagnozowac poprawnie to coś al,a macro jest potrzebne czarne glony ? hmmmm jeszcze o takich nie słyszałem ?! moga byc może nie tyle idealnie czarne ale bardzo ciemny brąz i w akwa praktycznie wyglądaja na brunatne a nawet na czarne - inna sprawa ze moga tez być sinice o brunatnej barwie sporaycznie spotykane bo najczęsciej są te sinozielone ale brunatne też są.
greghor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 #10 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Te pęcherzyki powietrza nie mogą świadczyc, że to sinice? PatricuS próbowałeś to zdrapywac? Jeśli ta, to jak schodziło?
Rekomendowane odpowiedzi