Tabs13 Opublikowano 22 Września 2021 #41 Opublikowano 22 Września 2021 Saulosi F1 - ? To takie w Polsce można nabyć ? Jak można sprawdzić ,że jest tak jak mówi nam hodowca - odnośnie tego F1 2
Jelonek Opublikowano 22 Września 2021 Autor #42 Opublikowano 22 Września 2021 22 minuty temu, Tabs13 napisał: Saulosi F1 - ? To takie w Polsce można nabyć ? Jak można sprawdzić ,że jest tak jak mówi nam hodowca - odnośnie tego F1 Ciekawe pytanie, chyba nie da się tego sprawdzić w 100%. Żaden dokument też nie da takiej pewności. Kwestia zaufania w uczciwość hodowcy. Taką informację otrzymałem, że młode są po samcu z odłowu. 1 1
salvelinus Opublikowano 22 Września 2021 #43 Opublikowano 22 Września 2021 Łatwo to sprawdzić tymbardziej, że jest tylko jeden importer, który handluje odłowem tego gatunku. Wystarczy poprosić o pokazanie FV, resztę zweryfikuje się u importera. 1
Tomasz78 Opublikowano 22 Września 2021 #44 Opublikowano 22 Września 2021 A ta na 2 zdjęciu od góry ta ciemno szara to co za gatunek?
Jelonek Opublikowano 22 Września 2021 Autor #45 Opublikowano 22 Września 2021 39 minut temu, Tomasz78 napisał: A ta na 2 zdjęciu od góry ta ciemno szara to co za gatunek? Zdjęcie 2 i 3 to hara.
Tomasz78 Opublikowano 22 Września 2021 #46 Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) 32 minuty temu, Jelonek napisał: Zdjęcie 2 i 3 to hara. Pytam bo kolor jakiś dziwny - szary, powinny być bardziej niebieskie niż szare, ale może to wina aparatu (fałszuje kolory) albo rybki bardzo małe, ile mają cm? Noi dziwne szerokie pasy mają, moje mają cienkie pasy... Może Twoje mają szerokie bo są bardzo małe a później im się zwężą, moje w momencie kupna miały 5 cm i pasy cienkie takie jak teraz mają przy wielkości 7 cm. Nie czepiam się ani Ciebie ani ryb, po prostu stwierdzam że są jakieś inne. Edytowane 22 Września 2021 przez Tomasz78
Jelonek Opublikowano 22 Września 2021 Autor #47 Opublikowano 22 Września 2021 21 minut temu, Tomasz78 napisał: Pytam bo kolor jakiś dziwny - szary, powinny być bardziej niebieskie niż szare, ale może to wina aparatu (fałszuje kolory) albo rybki bardzo małe, ile mają cm? Noi dziwne szerokie pasy mają, moje mają cienkie pasy... Może Twoje mają szerokie bo są bardzo małe a później im się zwężą, moje w momencie kupna miały 5 cm i pasy cienkie takie jak teraz mają przy wielkości 7 cm. Nie czepiam się ani Ciebie ani ryb, po prostu stwierdzam że są jakieś inne. Rybki są bardzo małe około 2 - 3cm. Aparat w telefonie niby dobry, ale pupy nie urywa.. 1
Tomasz78 Opublikowano 22 Września 2021 #48 Opublikowano 22 Września 2021 Dobra, kończę ględzenie . Zobaczymy co z nich wyrośnie. 1
darkon Opublikowano 22 Września 2021 #49 Opublikowano 22 Września 2021 2 godziny temu, salvelinus napisał: Łatwo to sprawdzić tymbardziej, że jest tylko jeden importer, który handluje odłowem tego gatunku. A skąd on je bierze? No chyba, że handluje tymi wpuszczanymi przez Peta Barnesa . Gdyby nie egzemplarze hodowlane wpuszczane do jeziora przez pasjonatów, to już dawno ten gatunek by zniknął z Malawi. 3
AFOL Opublikowano 22 Września 2021 #50 Opublikowano 22 Września 2021 22 minuty temu, darkon napisał: A skąd on je bierze? No chyba, że handluje tymi wpuszczanymi przez Peta Barnesa . Gdyby nie egzemplarze hodowlane wpuszczane do jeziora przez pasjonatów, to już dawno ten gatunek by zniknął z Malawi. C. saulosi nie zostały przetrzepane do zera. Ciekawi mnie, czy te sauloski z basenów faktycznie są rozmnażane z WFek. 1
Rekomendowane odpowiedzi