Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, pavel9213 napisał:

jakie układy/max rybek polecacie do 400 l akwarium  ?

Jeśli chodzi o układy, na początku niema znaczenia ponieważ kupując narybek niema możliwości dobrać haremów (jest kilka gatunków u których dymorfizm płciowy jest widoczny od wypuszczenia młodych z pyszczka, wśród Twoich niema takich). Najlepiej na ten litraż wybrać 3 gatunki i zakupić je w ilości 10-15 szt z gatunku do dalszej redukcji...

• Lubię to 1
Opublikowano

Napiszę tak. Ty zastanawiasz się czy dasz radę przewieźć rybki żywe,a FishMagic tak zapakował do rybki że jechały do mnie 28 godz w zimę- żadnych strat,Malawi Mbuna 15 godz- lato,Malawian 18 gdz-zima,TanMal 20 godz- jesień. Z wszystkich firm ryby dojechały całe i zdrowe. Dodatkowo powiem ci że osobiście wiozłem tylko te z Malawi Mbuna bo miałem po drodze,reszta to kurier.

• Lubię to 1
Opublikowano
14 godzin temu, Robson79 napisał:

Jeśli chodzi o układy, na początku niema znaczenia ponieważ kupując narybek niema możliwości dobrać haremów (jest kilka gatunków u których dymorfizm płciowy jest widoczny od wypuszczenia młodych z pyszczka, wśród Twoich niema takich). Najlepiej na ten litraż wybrać 3 gatunki i zakupić je w ilości 10-15 szt z gatunku do dalszej redukcji...

wiem ale docelowo do jakiego układu redukować później obsadę

Opublikowano
1 godzinę temu, pavel9213 napisał:

wiem ale docelowo do jakiego układu redukować później obsadę

To już wychodzi w "praniu", w zależności ile będzie samców z danego gatunku i jak będą się zachowywać wobec siebie...

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

pytanie teraz o pokarmy OSI,Hikari ?   O.S.I. Vivid Color lub  OSI Red Power  i  OSI Spirulina wystarczy ? 

Edytowane przez pavel9213
Opublikowano
pytanie teraz o pokarmy OSI,Hikari ?   O.S.I. Vivid Color lub  OSI Red Power  i  OSI Spirulina wystarczy ? 
Odnośnie pokarmów załóż nowy temat w dziale żywienie.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka