pavel9213 Opublikowano 20 Lutego 2021 #1 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Witam jakies propozycje obsady do malawi 400l 150x45x60 ? Myślałem o 2 opcjach zarybienia. Zbiornik stoi zalany już od grudnia Coś z tego: Chindongo Saulosi Cynotilapia Zebroides Cobue Labidochromis Perlmutt Chindongo Flavus Chindongo Flavus Pseudotropheus Elongatus Mpanga z 1 gatunkiem z aulonocara bądz solo aulonocara Aulonocara Marmelade Cat OB Aulonocara Baenschi Benga Aulonocara Lwanda Hai Reef Aulonocara Lwanda Red Aulonocara Stuartgranti Chiofu Aulonocara Lwanda Hai Reef Edytowane 20 Lutego 2021 przez pavel9213
Robson79 Opublikowano 20 Lutego 2021 #2 Opublikowano 20 Lutego 2021 Bardziej bym obstawiał pierwszą wersję ale ograniczył bym się do 3 gatunków...
Bezprym Opublikowano 21 Lutego 2021 #3 Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Jak z Aulonocarą to dałbym Perlmutta i Cobue. Tylko odpuściłbym Aulonocarę OB bo to sztuczny twór. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Bezprym
pavel9213 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor #4 Opublikowano 21 Lutego 2021 w sklepie mają obecnie Cynotilapia Zebroides Cobue Labidochromis Perlmutt Chindongo Saulosi Chindongo Demasoni Pseudotropheus Flavus Pseudotropheus Elongatus Mpanga więc coś z tego wybiorę układy 1+3 ? czy jakoś inaczej
Bezprym Opublikowano 21 Lutego 2021 #5 Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) W sklepie bym nie kupywał bo tam często możesz dostać nie to co chcesz kupić. Polecam @MALAWI MBUNA WORLD @fish_magic To nasi klubowicze i byle czego Ci nie sprzedadzą a często doradzą i mają większy wybór Jest jeszcze Dariusz Gaża i Malawian ale to raczej na FB z nimi się skontaktujesz. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Bezprym 2
pavel9213 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor #6 Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) dystans jest straszny a jakieś opinie np. o diskus zoo ? ewentualnie mógłbym się pofatygować do fishmagic, lecz potrzebuje jakieś porady jak bezpiecznie przetransportować ryby w razie wyjazdu przez 4h trasy Edytowane 21 Lutego 2021 przez pavel9213
aro600 Opublikowano 21 Lutego 2021 #7 Opublikowano 21 Lutego 2021 dystans jest straszny a jakieś opinie np. o diskus zoo ? ewentualnie mógłbym się pofatygować do fishmagic, lecz potrzebuje jakieś porady jak bezpiecznie przetransportować ryby w razie wyjazdu przez 4h trasy 4h to nie jest dużo, w dobrej hodowli na pewno Ci prawidłowo zabezpieczą ryby do transportu. Podstawa to worek z dobitym powietrzem i przy takiej pogodzie to dobrze jest sobie dokupić styrobox. Koszt nie duży pewnie ze 20 zł, a dodatkowa ochrona termiczna. Wtedy ryby spokojnie przetrwają o wiele dłuższą podróż. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
pulpet Opublikowano 21 Lutego 2021 #8 Opublikowano 21 Lutego 2021 Cztery godzinki to żadna trasa dla rybek. Ja wożę worki w lodówkach turystycznych. Do kabiny i ogrzewanie podkręć troche. Cztery godziny spokojnie pojadą. Jak im w sklepie woreczki dopełnią tlenem to mogą i dużo dłużej podróżować bez wielkiej szkody. Ale i na zwykłym powietrzu cztery godziny to nie kłopot. Tylko ich nie wyzięb i będzie ok. 1
aro600 Opublikowano 21 Lutego 2021 #9 Opublikowano 21 Lutego 2021 Ja wożę worki w lodówkach turystycznych.Dobry patent zamiast styroboxa. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
pavel9213 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor #10 Opublikowano 21 Lutego 2021 w samochodzie stabilne 19 stopni inaczej umre predzej niz te ryby hmm zaopatrze się w styroboxa termofor i termoter jakie układy/max rybek polecacie do 400 l akwarium ?
Rekomendowane odpowiedzi