Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniżej moje pierwsze zestawienie w formie graficznej:

Obsada_docelowa_v1.thumb.jpg.1b943b53b42e5af6ea10968cdf7abeb3.jpg

12 minut temu, Bartek_De napisał:

Z Fire crestem możesz mieć problem z dostępnością, to rzadka ryba. Jest w TM ale cena powala, 599 zł za sztukę http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji44.png

Fire crest, zdecydowanie powyżej moich możliwości, mam nadzieję, że „virginalis gold” będzie dostępniejszy..

Opublikowano

Dzięki, rozumiem chcesz mnie nakierować..

..trochę się upieram nad Copadichromis sp. „virginalis gold” ze względu na żółte ubarwienie.
Czerwone akcenty, w teorii, już są, żółci brakuje..

Opublikowano
..trochę się upieram nad Copadichromis sp. „virginalis gold” ze względu na żółte ubarwienie.
Nie chcę, sorki zasugerował mnie wpis Darianusa. Teraz widzę, że pisałeś o virginalis gold

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano
7 minut temu, Barszczyk napisał:

Dokładnie, lepszym wyborem będzie viginalis gold. Czerń i czerwień załatwią Ci dwa pozostałe gatunki :) Miej na uwadze, ze copadichromisy długo się wybarwiają i musisz uzbroić się w cierpliwość :)

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
3 minuty temu, darianus napisał:

Miej na uwadze, ze copadichromisy długo się wybarwiają i musisz uzbroić się w cierpliwość :)

Cierpliwości nie brakuje ;)
10 lat czekałem na swoje pierwsze akwa, mogę poczekać na kolorki.. będą bardziej cieszyć :)

Czyżbym po 10 godzinach od pierwszego postu miał skompletowaną obsadę?
Hmm.. myślałem, że owy proces będzie trwał dłużej.

Opublikowano
4 minuty temu, Barszczyk napisał:

Cierpliwości nie brakuje ;)
10 lat czekałem na swoje pierwsze akwa, mogę poczekać na kolorki.. będą bardziej cieszyć :)

Czyżbym po 10 godzinach od pierwszego postu miał skompletowaną obsadę?
Hmm.. myślałem, że owy proces będzie trwał dłużej.

Tak szczerze to na Twoim miejscu, zamiast Copadichromisa dał bym Labidochromis caeruleus. Wtedy będzie żółć pełną gębą :) Ryby na pewno bardziej dostępne i tańsze.

• Lubię to 2
Opublikowano
3 minuty temu, darianus napisał:

Tak szczerze to na Twoim miejscu, zamiast Copadichromisa dał bym Labidochromis caeruleus. Wtedy będzie żółć pełną gębą :) Ryby na pewno bardziej dostępne i tańsze.

Jeżeli chodzi o budżet, to racja, ma niestety wielkie znaczenie, szczególnie biorąc pod uwagę już poczynione zakupy i wydatki..
A to jeszcze nie koniec.. 

Co do Żółtka, naprawdę się do niego nie przekonam, szukam żółtego akcentu, nawet całej żółtej rybki, tylko tak jak pisałem wcześniej Labidochromis caeruleus jest wszędzie,
więc u mnie go nie będzie. Połącznie czerni z żółcią, 4me klasyk, a w moim wieku klasyk ma znaczenie.
Za Copadichromis sp. „virginalis gold” przemawia również spokojne usposobienie - co nie jest bez znaczenia, oraz możliwe stadko.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, Barszczyk napisał:

Jeżeli chodzi o budżet, to racja, ma niestety wielkie znaczenie, szczególnie biorąc pod uwagę już poczynione zakupy i wydatki..
A to jeszcze nie koniec.. 

Co do Żółtka, naprawdę się do niego nie przekonam, szukam żółtego akcentu, nawet całej żółtej rybki, tylko tak jak pisałem wcześniej Labidochromis caeruleus jest wszędzie,
więc u mnie go nie będzie. Połącznie czerni z żółcią, 4me klasyk, a w moim wieku klasyk ma znaczenie.
Za Copadichromis sp. „virginalis gold” przemawia również spokojne usposobienie - co nie jest bez znaczenia, oraz możliwe stadko.

Będziesz zadowolony. Copadichromisy to fajne rybska. Poniżej filmik, gdzie mój blue otter próbuję podejść do tarła i kręcące się obok copadichromisy, którym też podoba się miejscówka wybrana przez blue otter :) Sorry za słabą jakość.

• Lubię to 3