darianus Opublikowano 24 Lutego 2021 #91 Opublikowano 24 Lutego 2021 Jeśli usposobienie tego lethrinopsa jest takie jak odmiany red cap (wygląd mają identyczny), to może być problem. Przydałyby się opinia @tom77 1
Bezprym Opublikowano 24 Lutego 2021 #92 Opublikowano 24 Lutego 2021 Według tej strony to jest cicha i spokojna ryba. http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase eng/Lethrinops yellow collar Harbour eng.html 1
darianus Opublikowano 24 Lutego 2021 #93 Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) 45 minut temu, Bezprym napisał: Według tej strony to jest cicha i spokojna ryba. http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase eng/Lethrinops yellow collar Harbour eng.html Może jest zbyt spokojna i nie poradzi sobie w obsadzie wielogatunkowej? Nie wiem, nie mam doświadczenia z tym gatunkiem. Polecam jednak wątek poniżej. Edytowane 24 Lutego 2021 przez darianus 1
Bezprym Opublikowano 24 Lutego 2021 #94 Opublikowano 24 Lutego 2021 Godzinę temu, darianus napisał: Może jest zbyt spokojna i nie poradzi sobie w obsadzie wielogatunkowej? Nie wiem, nie mam doświadczenia z tym gatunkiem. Polecam jednak wątek poniżej. Kraczesz. Nigdy nie będzie wiadomo jeśli nie spróbujemy.
Limak86 Opublikowano 24 Lutego 2021 #95 Opublikowano 24 Lutego 2021 Nie znam tego "nowego" lethrinopsa o którym mowa. Ale z własnej obserwacji wiem, że L. albus sobie bardzo dobrze radzi w obsadzie z mdokami, tetrastigmą i yellowkiem. Więc jest to gatunek "sprowadzony" i jest wyborem bezpieczniejszym w tym wypadku. Ale wybór należy do właściciela zbiornika 1
Syrach Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor #96 Opublikowano 24 Lutego 2021 Dziękuję Panowie, w takim razie kasa będzie rozsądnie rozdysponowana. Zamówiłem, zapłaciłem, czekam. Będę zdawał relację w.. Niech moc będzie z Wami!
tom77 Opublikowano 24 Lutego 2021 #97 Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) 20 godzin temu, Barszczyk napisał: Proszę nie denerwujcie się na mnie, że już wszystko ustalone a ja mieszam... aktualnie jest Placidochromis "Blue Otter" i będzie Otopharynx Tetrastigma plus Lethrinops Albus. Aktualnie walczę z materią i proszę o Waszą opinię, mam możliwość zmienić po dobrych pieniądzach w renomowanej hodowli Albusa na Lethrinops sp. Gold Harbour Monkey bay. Z organizmami żywymi nigdy nie ma gwarancji. Jest tylko większe prawdopodobieństwo, że Lethrinops albus poradzi sobie lepiej. U Lethrinopsów bardzo istotny jest "poziom poradzenia sobie", bo ma to wpływ na poziom wybarwienia. Edytowane 24 Lutego 2021 przez tom77 1
Syrach Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor #98 Opublikowano 25 Lutego 2021 11 godzin temu, tom77 napisał: U Lethrinopsów bardzo istotny jest "poziom poradzenia sobie", bo ma to wpływ na poziom wybarwienia. Przetrę ten szlak.. zobaczymy jak sobie poradzą. Ponoć to już wìększe ryby, więc przy mniejszych w teorii powinno być im łatwiej się dostosować. Będę pisał. 1
Rekomendowane odpowiedzi