Jump to content

Recommended Posts

Posted

dzis zauwazylem, jakies 3-4 cm, od wewnatrz, czuc ja pod paznokciem, pewnie powstala na skutek czyszczenia skrobakiem-zyletka, moze jakas drobinka zwirku pod czyscikiem magnetycznym "rysnela" szybe, zdaza sie Wam ?

Posted

Niestety ciężko do uniknięcia, po kilku latach szyba jest już ostro porysowana ze trzeba ją wymienić

Posted

no to mnie troche uspokoiles; normalnie jak poczulem pod paznokciem to malo zawalu nie dostalem :shock:

Posted

Nigdy nie wolno panikować ;) też mam takie zarysowania ale paznokciem ich nie czuć. Ale jeżeli akwarium jest stabilne nie przecieka i wszystko wydaje się stabilne i ok to raczej jest dobrze. Ale są przybadki że wszytko jest ok nawet rybki nie pływają i budzisz się jakbyś sie rybą stał. Stajesz na podłoe i gleba. Patrzysz a akwa plum,i szyba poszła. Ale tak jak powiedział Yaro to nic groźnego. Przynajmniej mi sie tak wydaje :)

Posted

to dobrze ze niewidziałes mojego akwa - po kolku latach to rysy mam bardzo ciekawa a kilka bardzo konkretnych - tragedii oczywsicie nie ma - ale własnie chocby z tego powodu imho jak się zleca klejenia akwa to zawsze warto te 2 mm szybe grupszą wziąść niż taka wyliczoną na ideał.

Posted

no ja mam 10mm; na akwa 300l; 150x50x40h; roznie pisza, sa tacy, co daliby przy tej wysokosci 8mm, ale ja wolalem pewniejsza "10";

Posted
no ja mam 10mm; na akwa 300l; 150x50x40h; roznie pisza, sa tacy, co daliby przy tej wysokosci 8mm, ale ja wolalem pewniejsza "10";

tez bym wolał :wink::D - tak jak pisałem moze to pare złoty wiecej ale pewniej - bo czy coś się zarysuje czy coś puknie czy choćby podczas serwsu się na niej oprzesz itd itp

Posted

jednym slowem - uff... zasne dzisiaj :D

watek mozna zamknac; dzieki za odpowiedzi;

Posted
to dobrze ze nie widziałes mojego akwa - po kilku latach to rysy mam bardzo ciekawa a kilka bardzo konkretnych

Tymi słowami, to i mnie uspokoiłeś mars. A ja myślałem, że to tylko ja zajechałem tak swoją szybę przez te kilka lat...