jarekf Opublikowano 12 Lipca 2020 #1 Opublikowano 12 Lipca 2020 Cześć. Długo się zastanawiałem i mam pytanie ,czy taka obsada zbiornika jest możliwa. MELANOCHROMIS AURATUS CHIPOKA . METRIACLIMA ESTHEREA MINOS REF. PSEUDOTROPHEUS ELONGATUS MPANGA.PERSPICAX ORANGE CAP NOUMBI.Chciałem po 8 sztuk z gatunku ,potem jakaś redukcja. Z góry dziękuje
Tomasz78 Opublikowano 12 Lipca 2020 #2 Opublikowano 12 Lipca 2020 Godzinę temu, jarekf napisał: ,czy taka obsada zbiornika jest możliwa Tak.
jarekf Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Cześć. Mam pytanie 4 dni temu zarybiłem zbiornik.Wszystko fajnie, rybki żywe żerują na kamieniach,ale zauważyłem że niekture ocierają się o kamienie ,czy to powód do niepokoju.
egon44 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 #5 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Jeśli ryby ocierają się często, to sprawdź poziom pH. Jeśli masz pH poniżej 7,4, to będzie powodem. Przy okazji sprawdź też poziom NO2, Nh4, bo może być tak, że te dwa parametry poszły w górę po wpuszczeniu ryb,co może być też powodem ocierania się ryb. 1
Bartek_De Opublikowano 8 Sierpnia 2020 #6 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Powodem ocierania również może być sposób karmienia, to znaczy karmienie pokarmami zbyt dużej gradacji lub przekarmianie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
jarekf Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor #7 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Może to jest zbyt duża gradacja pokarmu, dziś starłem pokarmy w możdzierzu na drobniejszy ,jutro je przegłodzę troche. 1
egon44 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 2 godziny temu, jarekf napisał: Może to jest zbyt duża gradacja pokarmu, dziś starłem pokarmy w możdzierzu na drobniejszy ,jutro je przegłodzę troche. Sugerowałbym wpierw sprawdzić parametry wody, testami kropelkowymi. 1
bojack Opublikowano 9 Sierpnia 2020 #9 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Sorry za OT, ale stwierdziłem że zakładanie nowego tematu nie ma sensu. Melanochromis auratus chipokae? Co to za gatunek? Krzyżówka chipokae i auratusa? Czy naturalny gatunek?
darkon Opublikowano 9 Sierpnia 2020 #10 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Jest to Melanochromis auratus z lokalizacji Chipoka, według mnie powinno to być zapisane: Melanochromis auratus "Chipokae" Wy-Tapatalkowane 1 1
Rekomendowane odpowiedzi