Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabrałem się dzisiaj do podmianki  wody i jak zawsze chciałem użyć swojego zestawu jak na zdjęciu poniżej:

Niestety....ale korpus mi wypadł z rąk i ułamał się jeden króciec z przyłączem kranowym. Mogłem jechać do Leroy Merlin i kupić nowy  ale już mi się nie chciało bo woda  ( część ) zlana z akwa , do sklepu  około 30 km. Niestety..ale pozostało mi wiaderkowanie tyle ,że lałem wodę jednak przez korpus z węglem do wiaderka i dopiero z wiaderka do akwa:) . Trochę upierdliwe ale skuteczne . Nie chcę powiedzieć , że warto mieć korpus na zapasie bo jednak taka awaria rzadko się zdarza ale jakiś uzdatniacz wody to już  warto mieć na  wszelki wypadek. Miałem szczęście , że w ten a nie inny sposób zniszczył się korpus ale jednak warto mieć zabezpieczenie w postaci wspomnianego uzdatniacza.

20200710_152731.jpg

20200710_152520.jpg

20200710_152558.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Trzeba było podpiąć go długim wężem i położyć jakoś nad akwa i lać bezpośrednio z korpusu do baniaka, obyło by się bez wiaderkowania.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bartek_De napisał:

Trzeba było podpiąć go długim wężem i położyć jakoś nad akwa i lać bezpośrednio z korpusu do baniaka, obyło by się bez wiaderkowania

A widzisz..co dwie głowy to nie jedna :) Nie wpadłem na to...ale faktycznie. Wąż byłby na styk bo mam ciut skrócony bo mi kiedyś dziurka się zrobiła no i odszedł by ten krótki kawałek. Cóż..mądry Polak po szkodzie i tego przysłowia dochowałem :) 

• Lubię to 1