uciu Opublikowano 27 Marca 2020 #1 Opublikowano 27 Marca 2020 Po krótce. Zbiornik zasiedlony w połowie... bo z powodu korona wirusa ciezko znależć permuty i maingano... Wymiary 128 x 70 x 74 Oświetlenie T5 2xGrolux i 1xAquastar (3x54w) Oświetlenie nocne - 1 dioda cree 3w Filtracja narurowa Brak ogrzewania (w domu 24stopnie) W środku serpentynit około 160kg Rośliny : ponoć Vlisaneri Gigantea...ale coś mi jakiś taki mały...cieżko obecnie o normalny... Obsada: Acei + Saulosi + Perlmutt (w przyszłości) + Maingano lub Rdzawe (w przyszłości) Od początku lałem tylko bakterie Tropicala - zero zmętnienia wody i parametry w normie Czekam na krytyke 8
Awek Opublikowano 27 Marca 2020 #2 Opublikowano 27 Marca 2020 Zbiornik super i fajne skały ale z roślinami będzie ciężko, jak ryby podrosna to wykopią je wszystkie. Ja też startowalem akwarium z nurzańcem i cryptocoryna ale po kilku miesiącach dokopaly się do korzeni ( wszystko pływało), mimo moich zabezpieczeń z kamieni. Albo zaczną je skubać i koniec z fajnej ozdoby. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
uciu Opublikowano 27 Marca 2020 Autor #3 Opublikowano 27 Marca 2020 może nie będzie tak źle Musze zdobyć nurzańca gigantee - takie jak miałem kilkanaście lat temu - wtedy nawet dorosłem ryby nic z nim nie robiły 1
Tomasz78 Opublikowano 27 Marca 2020 #4 Opublikowano 27 Marca 2020 3 godziny temu, uciu napisał: Brak ogrzewania (w domu 24stopnie) Nie masz grzałki? To że w domu jest 24 stopnie to nie znaczy że w akwarium też tyle będzie, lepiej zmierz temperaturę wody.
uciu Opublikowano 28 Marca 2020 Autor #5 Opublikowano 28 Marca 2020 Grzałki brak, w żadnym Malawi nie miałem bo temp wody miała tyle i temp powietrza
Awek Opublikowano 29 Marca 2020 #6 Opublikowano 29 Marca 2020 może nie będzie tak źle Musze zdobyć nurzańca gigantee - takie jak miałem kilkanaście lat temu - wtedy nawet dorosłem ryby nic z nim nie robiły Ja po nieudanych próbach z roślinami dałem sobie spokój, ale nie tak do końca, za namową żony tuż obok akwarium Malawi stanął zbiorniczek roślinny 140l, pysie się mogą tylko przyglądać, wszyscy zadowoleni Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 2
Rekomendowane odpowiedzi