Ugar Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor #12 Opublikowano 18 Lutego 2020 12 minut temu, Noe napisał: Fantastyczne, rewelacja. Jest możliwość poznania przybliżonych kosztów takiego zestawu ? Ze wzgledu na nie standardową konstrukcję wszystkie elementy (stelaż, akwarium w kształcie litery L, zabudowa) musiały być wykonane pod zamówienie. Trzeba było wziąć pod uwagę blat który miał być w pełni użyteczny i wytrzymać obciążenia brudnych naczyń, parowanie wody itp. Wszystko to złożyło się na większy koszt niz postawienie prostokatnego akwarium z pokrywą w innej części mieszkania...
Ugar Opublikowano 25 Marca 2020 Autor #13 Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Mając wolny wieczór postanowiłem zobrazować wam jak to wygląda z bliska: Edytowane 25 Marca 2020 przez Ugar 5
Ugar Opublikowano 26 Marca 2020 Autor #15 Opublikowano 26 Marca 2020 3 godziny temu, Bezprym napisał: Pięknie, tylko po co te bąbelki? Zgadza się. Psują efekt... Już poprawiłem (wyłączyłem), ale czy sam ruch tafli wody wystarczy?
Bezprym Opublikowano 26 Marca 2020 #16 Opublikowano 26 Marca 2020 Wystarczy, każdy z nas tak ma. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 1
Bartek_De Opublikowano 27 Marca 2020 #17 Opublikowano 27 Marca 2020 2 godziny temu, Ugar napisał: ale czy sam ruch tafli wody wystarczy? Jak kolega wyżej napisał, wystarczy. Ale u Ciebie ruch tafli wody jest bardzo słaby, spróbuj spowodować coś takiego jak na filmie. Jeśli używasz falownika to skieruj go lekko do góry, jeśli nie masz falownika to ustaw wylot z filtra ponad taflą wody lub na równi z nią. 20200327_022749.mp4 3
Mróz Opublikowano 27 Marca 2020 #18 Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Nie widziałem wcześniej Twojego projektu! Wielki szacun za wykonanie i przemyślane rozwiązania. Natchnąłeś mnie - przeglądam właśnie z żoną projekty domów, ze wstępnych rozmów wnioskuje że nie mam pozwolenia na osobne pomieszczenie pod zbiornik i jego obsługę, więc tak wyspa jest fajną alternatywą! Edytowane 27 Marca 2020 przez Mróz 1
marcin73m Opublikowano 27 Marca 2020 #19 Opublikowano 27 Marca 2020 9 godzin temu, Ugar napisał: ale czy sam ruch tafli wody wystarczy? Taki ruch by się przydał. Dokładnie jak napisał @Bartek_De - wylot z filtra od dołu na taflę i/lub falownik skierowany ku górze. [000088].mp4 1
Bartek_De Opublikowano 27 Marca 2020 #20 Opublikowano 27 Marca 2020 Godzinę temu, marcin73m napisał: Taki ruch by się przydał OT Marcin u Ciebie pompa na 2 biegu pracuje i nie używasz przy tym falownika? EOT
Rekomendowane odpowiedzi