Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Policja powinna sprawdzić konta bankowe właścicieli i zobaczą wpłaty, już wtedy zostaje się tylko skontaktować z płacącymi i dowiedzieć się czy dostali towar czy nie.

Ale to czasami policjantom trzeba podpowiedzieć, bo im to często robota się nie pali, gdy mi okradli mieszkanie to nikt inny nie złapał złodziei tylko ja sam, a prowadząc ich na komisariat miałem nadzieję że przynajmniej moga ich już zapuszkować a tu policja puściła ich wieczorem a oni mi wieczorkiem do okienka puk puk i tekst wal się frajerze :)

Opublikowano
Policja powinna sprawdzić konta bankowe właścicieli i zobaczą wpłaty, już wtedy zostaje się tylko skontaktować z płacącymi i dowiedzieć się czy dostali towar czy nie.

Ale to czasami policjantom trzeba podpowiedzieć, bo im to często robota się nie pali, gdy mi okradli mieszkanie to nikt inny nie złapał złodziei tylko ja sam, a prowadząc ich na komisariat miałem nadzieję że przynajmniej moga ich już zapuszkować a tu policja puściła ich wieczorem a oni mi wieczorkiem do okienka puk puk i tekst wal się frajerze :)

Bo to jest Polska własnie, kraj wieeeeeeelkich możliwości ...

Opublikowano

No dzięki Wam wielkie za info. A oni są cwani. Część pokrzywdzonych pewnie macha ręką na kilkadziesiąt złotych i nic z tym nie robi. A jak jest ich dużo to to pewnie jest całkiem niezły biznes... Sam nie wiem jakbym się zachował wpłacając np 20zł. Ale że wpłaciłem więcej to nie odpuszczę! Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam mnie też posadzili na 220 zł :oops: teraz we wrześniu standartowo jak u innych to byli po towar to coś ... i kontakt sie urwał !

Byłem na Policji DZIWI MNIE ŻE TA STRONA JESZCZE JEST W NECIE !!

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH !!!

Opublikowano

OK, mnie też na ten moment oszukali, ale ...spoko, mam czas i kasę, zatem spoko będę gnębił oszustów.

Na dniach lecę na policję i potem cierpliwie, aż do skutku :)

Opublikowano

Czy naprawdę policja nic im nie może zrobi , czy tylko im się nie chce - przeciez to już ludzkie pojęcie przechodzi.

Bodek - będziesz musiał troche poczekac bo pewnie w regulaminie mieli , ze czas oczekiwania 3 miesiące... , więc nawet policja skargę anuluje jak zobaczą regulamin sklepu . Dopiero po upływie tego terminu mozesz udac się na pobliską komende . No chyba ,ze masz na pismi , ze ustaliliście inny termin to wtedy faktycznie można powalczyc.

Opublikowano

Nie znam się na sprawach karnych, ale sprawę skierował bym na prokuraturę a nie na policję, pokazał bym w prokuraturze w jaki sposób naciągają klientów i cały ten sposób oszustwa - do tego dołączył bym listę oszukanych i wszczął bym postępowanie prokuratorskie - wtedy prokurator skieruje sprawę do policji która w inny sposób będzie musiała zabrać się za sprawę.