Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

mój pierwszy wpis na tym forum dodałem w dziale "Obsada..." 28 grudnia ubiegłego roku. Nie tu, bo jedzcze nie było czego pokazywać - na ostatni element, szafkę miałem czekać do połowy stycznia. Dobrym zrządzeniem losu, czy bardziej poświątecznymi brakami w kasie Pana od szafek, w piątek miałem już wszystko, a wczoraj zalałem akwarium.

I tak:

Na spienionym PCV ( w najcieńszym miejscu 5mm) leży 85 kilogramów czarnego marmuru Negro. Piach kwarcowy, 17 kg gradacji 0,5 - 1,4. Trzy garści żwiru, moze cztery. Filtracja - zewnętrzna Eheim 2215 ( gąbki + 2l Neo Media Hard), wewnętrzna Shark ADV 800 firmy Sicce - ten z uwagi na magnetyczny system łączenia pojemników na wkłady ( gąbka + wata).

Zawsze mogło wyjść lepiej, czy mogłem bardziej ukryć to co na widoku być nie powinno. Przy kolejnym ( cóż za buńczuczne stwierdzenie) postaram się to poprawić.

Obsada, która przywędruje za jakiś miesiąc to najprawdopodobniej Ch saulosi i P sp. "elongatus spot"

Witek.malawi.thumb.jpg.1ead6d76b736b2c1960d4d1e850376b7.jpg

foto dzisiejsze

Witek.

• Lubię to 9
Opublikowano

To moje pierwsze Malawi, dlatego nie sugeruj się tym co napiszę. Po 10 sztuk z każdego gatunku. Dcelowo 2+6 x2 chyba, że ktoś mnie tu wyprostuje.

Opublikowano

Bardzo ładnie wygląda. Kamień jest rewelacyjny! Sprzęt zawsze możesz jeszcze ukryć w cieniu, jeśli masz możliwość przesunięcia oświetlenia bliżej przedniej szyby. Powodzenia! 

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Fajne kamulce... 👍 Jeśli chodzi o ukrycie sprzętu to chciałem napisać ale @przemo-h już napisał to o czym pomyślałem... Masz teraz trochę czasu aż zbiornik dojrzeje więc możesz trochę pokombinować... Powodzenia.

Edytowane przez Robson79
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Fajnie to wygląda, duże kamienie ustawione na mniejszych dają super efekt - brawo! 👍 Co do zasłaniania sprzętu, to tak jak pisali koledzy oświetlenie przesunąć do przodu, bądź gdy nie masz takiej opcji przysłonić boki Twojego źródła światła tak żeby uzyskać efekt niedoświetlonych boków. Tak w ogóle czym świecisz? 

Opublikowano

Nieźle to wygląda. Jak sam piszesz masz jeszcze miesiąc na kosmetyczne poprawki. Ze swojej strony mogę dodać, że jak na moje oko to trochę dużo tego piasku mi się widzi. Powodzenia w dalszych etapach.

• Dziękuję 1