Gość Opublikowano 25 Marca 2008 #11 Opublikowano 25 Marca 2008 u mnie zyly (zyja w wiekszym) zgodnie z p. Elongatus Neon Spot
M_sobo Opublikowano 26 Marca 2008 #12 Opublikowano 26 Marca 2008 Ja proponuję połączenie demasonków z esterkami np.red-redami lub red- blue, demasoni nie jest zbyt wielka rybką, ale dość terytorialną i agresywną ściśle przebywającą w skałach, natomiast redki lubia popływać w toni i raczej nie wchodzą w konflikt z demasoni, a do tego był by fajny kontrast kolorystyczny.
Mjunszajn Opublikowano 26 Marca 2008 #13 Opublikowano 26 Marca 2008 Do 240 proponuje 18 sztuk demasoni. Może to i mały gatunek ale IMO nie da się zrobić roslinożernej, wielogatunkowej obsady w 240 litrach. Zbiorniki o podstawach 150x50 to absolutne minimum dla komfortowego łączenia gatunków stricte roślinożernych. W takich polecałabym ci łączenie z L. hongi. Te, dwa gatunki świetnie ze soba korelują i uzupełniaja się- zarówno wyglądem, kolorystyką, jak i sposobem obierania rewirów. Oczywiście możesz je próbowac łaczyć w swoim akwa i samo połaczenie wydaje się najbardziej sensowne w sensie gatunków, ale przemyśl poważnie jednogatunkowe.
woytek Opublikowano 26 Marca 2008 #14 Opublikowano 26 Marca 2008 Oczywiście możesz je próbowac łaczyć w swoim akwa i samo połaczenie wydaje się najbardziej sensowne w sensie gatunków, ale przemyśl poważnie jednogatunkowe. A na końcu tego wątku dlaczego: http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?t=2684
and_pec Opublikowano 26 Marca 2008 #15 Opublikowano 26 Marca 2008 Jeśli masz mały baniak (poniżej 200 L ) to wpuszczaj je razem z innymi, żeby nie obrały rewirów przed nimi Daruj sobie takie rady... chyba nie wiesz co demason by zrobił w takim akwarium z innymi rybami.[/quote:psq75e5k] Jakoś u mnie acei wytrzymały awaryjnie przez miesiąc w 200L(dorosłe slonie może dlatego). Myśle że wyolbrzymiasz problem Demasoni i nie znasz dobrze tej ryby. Ja mam ją od 2 lat i napatrzyłem się na jej zachowania Zebry do niej nie polecam, inna kuchnia. Z auratusem będą silne przepychanki, to też dobre ninja. Myślę, że msobo, a najlepiej Ps.daktari albo Ps.Flavus
yaro Opublikowano 26 Marca 2008 #16 Opublikowano 26 Marca 2008 Zebry do niej nie polecam, inna kuchnia. Z auratusem będą silne przepychanki, to też dobre ninja. Myślę, że msobo, a najlepiej Ps.daktari albo Ps.Flavus Kurtka czy ja nie rozumiem twoich żartów ? o ile msobo z kuchnią by się zgodził z demasoni to jak się to ma do Daktari czy Flawusa ? przecież to bardziej wszystkożercy, bardziej w stronę mięska i jak się to ma do roślinnożercy demasoni ?? Jeżeli łączyć agresywna rybę to jak inaczej jak nie z rybą która jest również podobnie wytrzymała i agresywna, czyli jak to nazwałeś z ninją ?
M_sobo Opublikowano 26 Marca 2008 #17 Opublikowano 26 Marca 2008 zgodzę się z yaro- msobo ok, daktari- średnio trafiony pomysł, ale flavus to przesada, mówisz, że "zebry" nie wiem do czego się mam odnieść, ale myśle, że chodzi o esterki to złe połączenie- pytam dlaczego? A zapomniał bym- jeśli chodzi o połączenie demasonów z hongi to w porządku, ale sądzę, że 240l to troszkę mało jak na te 2 gatunki, będzie niezły kocioł, hongi też są agresywne, zarówno samce jak i samice( wewnątrz gatunkowo ofc)
sabotage Opublikowano 26 Marca 2008 #18 Opublikowano 26 Marca 2008 Ja np wlasnie Demasoni i Hongi trzymam w takim akwa. Staram łączyć sie pyszczaki o podobnym temperamencie, ale o pewnych różnicach np wielkosciowych. Moj Spoory juz samiec L.sp Hongi, zupelnie nie zwraca uwagi na sporo mniejsze Demasoni, i u obu tych gatunkow obserwuje jedynie agresje wewnątrzgatunkowa(sprawa doboru akurat tych 2 gatunkow?? nie wiem) Przykad Hongi z Esterkami "uprawialy" codzienne boje - relacje Demasoni esterek, demasoni - hongi sa jzu zupelnie inne, mozliwe, ze to tylko specyfika moich konkretnych samcow.
harisimi Opublikowano 27 Marca 2008 #19 Opublikowano 27 Marca 2008 Stanowczo najlepiej same demasonki jedyne akwa jednogatunkowe które jest przeze mnie promowane. Demsoni we własnym sosie wyglądają najlepiej. Jeśli nie, to dołozyłbym m.interruptus ryba piękna i inna od demoników
Mati1271 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor #20 Opublikowano 27 Marca 2008 Jak się zamyka post???.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi