Bartek_De Opublikowano 13 Marca 2020 #51 Opublikowano 13 Marca 2020 Zerknij na ten temat. Problem podobny jak u Ciebie zaczyna się od postu #128http://forum.klub-malawi.pl/topic/21826-500l-narurowiec/page/13/ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Morganelo Opublikowano 13 Marca 2020 #52 Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Nie dziwię się, że macie problem z wydajnością przy zastosowaniu puszki zasypowej. Przyczyna jest prozaiczna, a dotyczy owych sitek czy też kratek jak kto woli, które są przyczyną dławienia przepływu wody. Do tego dochodzi jeszcze zastosowany na ogół matrix, który też ogranicza światło dla przepływu wody. Zachęcam do przyjrzenia się jak duże są szczeliny w kratce / sitku i powiększenie ich lub wycięcie co drugiej poprzeczki / kratki. A najlepiej zaniechać ich stosowania do biologii i montażu filtra narurowego w odwrotnym kierunku niż jest to oznaczone. Biologii się nie płucze nie wiadomo ile razy, a zagląda do niej bardzo rzadko. Edytowane 13 Marca 2020 przez Morganelo
Bartek_De Opublikowano 13 Marca 2020 #53 Opublikowano 13 Marca 2020 Te puszki nie mają sitek Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
uciu Opublikowano 13 Marca 2020 Autor #54 Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Bartek_De napisał: Zerknij na ten temat. Problem podobny jak u Ciebie zaczyna się od postu #128 http://forum.klub-malawi.pl/topic/21826-500l-narurowiec/page/13/ I tam jest chyba rozwiązanie (zdjęcia zaczerpnięte z wątku powyżej) dodatkowo modyfikacja puszek od spodu Edytowane 13 Marca 2020 przez uciu
Bartek_De Opublikowano 13 Marca 2020 #55 Opublikowano 13 Marca 2020 I tam jest chyba rozwiązanie (zdjęcia zaczerpnięte z wątku powyżej) dodatkowo modyfikacja puszek od spodu Dokładnie. Z korpusami trzyczęściowymi nie ma problemu, puszki pasują. Gorzej z innymi korpusami, do jednych pasują do innych nie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
uciu Opublikowano 13 Marca 2020 Autor #56 Opublikowano 13 Marca 2020 Przyciąłem korpusy oraz puszki od spodu i teraz mam wir w zbiorniku Dzieki 1
Rekomendowane odpowiedzi