uciu Opublikowano 11 Marca 2020 Autor #41 Opublikowano 11 Marca 2020 Tak, zwiększa się przepływ przy zmianie trybu pracy na pompie. Myślałem, że przez zwiększenie obrotów pompy przepchnie to powietrze ale nie daje rady. Ogólnie muszę poszukać tu na forum jaki powinien być przepływ przy tej pompie, bo mój przepływ wydaje mi się być słaby.
rekawiczka Opublikowano 11 Marca 2020 #42 Opublikowano 11 Marca 2020 z możesz zrobić zdjęcia/nagrać filmik?
uciu Opublikowano 12 Marca 2020 Autor #43 Opublikowano 12 Marca 2020 1bieg 2 bieg 3bieg Chyba wszystko OK... 1
rekawiczka Opublikowano 12 Marca 2020 #44 Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Jest mocno nie ok. Popatrz jak u mnie sika - Dobra, wygląda na to, że układ jest zapowietrzony. Masz dwie opcje: Bierzesz wąż ogrodowy, wsuwasz jedną końcówkę do zasysu a drugą montujesz do baterii do wanny i puszczasz wodę na full przy pracującej pompie. Zasysasz ustami wodę na wylocie aż wyciągniesz całość powietrza U mnie sprawdziło działa zarówno pierwsze jak i drugie. Edytowane 12 Marca 2020 przez rekawiczka 1
uciu Opublikowano 12 Marca 2020 Autor #45 Opublikowano 12 Marca 2020 Dzieki, no patrząc jak u Ciebie woda leci to rzeczywiście u mnie jest nie OK... Dziś wieczorem zrobię jak napisałeś.
uciu Opublikowano 12 Marca 2020 Autor #46 Opublikowano 12 Marca 2020 Wyciągnąłem puszki zasypowe z matrixem i już na 1 biegu leci tak a na trzecim Wiec coś nie tak jest z tymi puszkami. Czy ta uszczelka ze zdjęcia poniżej musi byc?
Bartek_De Opublikowano 12 Marca 2020 #47 Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Wyjąłeś włókninę z puszek? Edytowane 12 Marca 2020 przez Bartek_De
rekawiczka Opublikowano 12 Marca 2020 #48 Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Ktoś już miał taki problem i było o tym na forum. Nie mogę znaleźć wątku, ale problem o ile pamiętam dotyczył puszek zasypowych. Edytowane 12 Marca 2020 przez rekawiczka 1
Bartek_De Opublikowano 12 Marca 2020 #49 Opublikowano 12 Marca 2020 2 minuty temu, rekawiczka napisał: Ktoś już miał taki problem i było o tym na forum. Nie mogę znaleźć wątku, ale problem o ile pamiętam dotyczył puszek zasypowych. Zgadza się, tylko w tamtym temacie puszki nie pasowały do korpusów, co jest dla mnie dziwne, tu obstawiam włókninę. 2 godziny temu, uciu napisał: Czy ta uszczelka ze zdjęcia poniżej musi byc? Tak, musi być.
uciu Opublikowano 13 Marca 2020 Autor #50 Opublikowano 13 Marca 2020 Włókniny (oraz te siteczka, które je trzymały) są wyciągnięte z obu stron. W puszkach mam tylko matrix (puszka, w środku matrix, dekiel puszki i uszczelka) Może te puszki nie są dostosowane do moich korpusów...choć korpusy zwykłe USTM.
Rekomendowane odpowiedzi