Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oo kurcze... moj temat z poczatkow malawowania ( czy jak to sie tam mowi) :wink: ...

uzywam :

no2,ph,kh,gh - zooleka

no3 - sery

kupilem ostatnio kh Jbl'a ale nie powiem zebym byl szczegolnie zadowolony... przejscie kolorow duzo gorsze niz w zooleku, ktorego do tej pory zawsze uzywalem.

Opublikowano
w sensie "ladnie i w jednym pudelku"

ladnie zapakowane to maja byc perfumy i bielizna dla ukochanej dziewczyny.. w testach mnie opakowanie nie pociagaja.. tym bardziej ze produkcja, dystrybucja pudelka tez kosztuje...

wybierz testy jakie sa w miare dokladne , a nie zaplacisz wiecej... kup tylko w jednym sklepie to masz 1 koszt wysylki :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zakon nie zaleca stosowania testów paskowych. Szczególnie mierzących kilka parametrów na raz. Zainwestuj w osobne testy mierzące KH,pH,NO2 i NO3. Jeżeli masz troche wiecej kasy to dokup NH3/NH4 i ewentualnie Fe (jeżeli planujesz rośliny). Ja stale używam tylko testu pH i sporadycznie NO3.(ale pozostałe mam "na wszelki wypadek")

Opublikowano

A ja już miałem te wszystkie jbl, zoo leki i inne tetry- kropelkowe i paskowe i żadne mi nie podchodzą (takie zestawy małego chemika :) ). Więc następne będą salifert polecane przez Daniela