hex22 Opublikowano 26 Września 2019 #1 Opublikowano 26 Września 2019 Hej wszystkim , tak jak w temacie napisałem wracam w Malawijskie klimaty po 6 latach przerwy. Przerwy która nie była wolna od wody . A wiec tak, postawiłem zbiorniczek 65x65x55h ( 230 l ) Obsada odkupiona od innego hodowcy ( będzie redukowana ) -Saulosi 2+9-Sprengrae 1+1- rodzynek Demasoni Żwirek aragonit Ok 35 kg jakiegoś kamienia Filtr to JBL 1902 wypełniony siporaxem W filtr wpięta UV 11WLampa Aqua illumination Prime HDBakterie na start poszły Prodibio Biodigesta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
oscarr Opublikowano 26 Września 2019 #2 Opublikowano 26 Września 2019 Ja wiem że Saulosi nie jest jakoś bardzo agresywny no ale jednak zawsze troche, ale tu sa po prostu postawione 4 kamienie bez żadnych kryjówek. To bardziej wygląda jak krewetkarium. 1
hex22 Opublikowano 26 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 26 Września 2019 Ja wiem że Saulosi nie jest jakoś bardzo agresywny no ale jednak zawsze troche, ale tu sa po prostu postawione 4 kamienie bez żadnych kryjówek. To bardziej wygląda jak krewetkarium.Kwestia gustu. Podobać się Tobie kolego nie musi. O ocenę nie prosiłem ale dzięki Widziałeś kiedyś krewetkarium 230 l bez roślin?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bartek_De Opublikowano 26 Września 2019 #4 Opublikowano 26 Września 2019 Kwestia gustu. Podobać się Tobie kolego nie musi. O ocenę nie prosiłem ale dzięki Widziałeś kiedyś krewetkarium 230 l bez roślin?? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTu nie chodzi o podobanie, a o zachowania i potrzeby rybWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
oscarr Opublikowano 26 Września 2019 #5 Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) 17 minut temu, hex22 napisał: Kwestia gustu. Podobać się Tobie kolego nie musi. O ocenę nie prosiłem ale dzięki Widziałeś kiedyś krewetkarium 230 l bez roślin?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wolny kraj więc mogę wyrazić swoją opinie. Wiele większe od krewetkarium to nie jest. Wysokość w Malawi nie ma znaczenia tym bardziej jezeli jest równa długości. Tak jak kolega @Bartek_De wspomniał chodzi też żeby te ryby nie pływały jak gupiki Edytowane 26 Września 2019 przez oscarr
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Września 2019 #6 Opublikowano 26 Września 2019 Panowie..zostawcie emocje na boku i bardzo proszę bez osobistych wycieczek . Jest to forum i każdy ma prawo do swoich ocen tego co widzi . Lepiej dyskutować merytorycznie zostawiając z boku złośliwości.... i dotyczy wszystkich dyskutujących.
Falcowski Opublikowano 26 Września 2019 #7 Opublikowano 26 Września 2019 Bardzo ładne akwarium - biały piasek i układ kamieni, również oświetlenie bardzo fajne - wysoko usytuowane, punktowe. Świetnie to według mnie wygląda. Co do praktycznej strony, to piasek z czasem pociemnieje, a redukcja obsady zrobi się sama. PS. czyścik magnetyczny warto używać do 10 cm od dna, żeby zbyt szybko nie porysować szyb piaskiem, ale to pewnie wiesz, bo to nie twoje pierwsze akwa.
Tom74 Opublikowano 26 Września 2019 #8 Opublikowano 26 Września 2019 Witaj. Podobac ma się Tobie. Tak urządzone akwaria ala kolega Falkowski, są raczej przy non mbuna, dla mbuny dajemy wiecej kamieni. Powierzchnia dna jest ok. Lampę uv mozesz odłączyć, tutaj zależy mam na glonach.
suricade Opublikowano 27 Września 2019 #9 Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Ja bym się nie czepiała ilości kamieni. Przy 2-3 samcach to może spokojnie funkcjonować. Jeżeli demasoni będzie się zachowywał spokojnie to nawet obsady nie ma co ruszać. Warto dodać prefiltr eheima na zasys filtra kubełkowego. Jak długo działa to akwarium ? Edytowane 27 Września 2019 przez AndrzejGłuszyca
Rekomendowane odpowiedzi