Gość Opublikowano 21 Marca 2008 #21 Opublikowano 21 Marca 2008 pare razy pojawilo sie cos na ten temat w watkach na forum... ja tez zauwazam roznice, tzn.: wchode ja: sepy plywaja wkolo wchodzi ktos obcy: pytanie gdzie Ty masz ryby ?
naian Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #22 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 witam ! Mam ten sam problem co moi poprzednicy. Posiadam dwie rybki (samiec i samica) yellow w 150l akwarium. Podłoże : piasek z morza wygotowany. Oświetlenie to jedna jarzeniówka o mocy 15 W. Moje rybki cały dzień przesiadują pod skałami, nie wiem co się z nimi dzieje. Zauważyłem że jak zgaszę im światło to czasami wypływają. Ale czy 15 W to mocne światło ? Proszę o pomoc
yaro Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #23 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 a mozesz sprecyzować ? Czy w akwarium są tylko te dwie rybki czy mają jeszcze inne towarzystwo drugie pytanie od kiedy one są w Twoim akwarium ? trzecie pytanie, czy zamierzasz trzymać te rybki w parkach ?
slawek gorol Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #24 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opisz dokładnie akwa .Parametry wody i filtrację.No i oczywiście obsadę,czyli to o co Yaro pyta.. Łatwiej będzie pomóc. :roll:
naian Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #25 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak tylko te dwie rybki. od koło tygodnia. Chcę dokupić jeszcze jedną samicę.
slawek gorol Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #26 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak tylko te dwie rybki. od koło tygodnia. Chcę dokupić jeszcze jedną samicę. Kolego poczytaj proszę http://www.malawi.pl/opisy/l_caeruleus.htm Nadal nie znamy parametrów wody co chyba najważniejsze i filtracji.
naian Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #27 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Czytałem to ale dzięki Przed chwila podkreciłem troszeczkę temperaturę w aqwa z 26 na 27/28 i co widzę zaczęły pływać po całym akwarium chyba troszkę za zimno im było. filtracja to nic nadzwyczajnego Aqua-szut 8 W a parametry podam jutro. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
slawek gorol Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #28 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Z niecierpliwością czekamy na parametry wody.. Ja jestem niespotykanie spokojny człowiek ,ale już mnie trzepie to co przeczytałem do tej pory
yaro Opublikowano 6 Kwietnia 2008 #29 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Czytałem to ale dzięki Czytanie ze zrozumieniem to bardzo dobra cecha. Pyszczaki hodujemy w heremach, czyli 1 samiec + 3 lub 4 samice, jeżeli masz je tydzień, ciekaw jestem czy masz je juz dorosłe na tyle ze mozesz ocenić płeć czy tylko zgadujesz, dokupienie jednej samicy niczego nie zmieni dalej będzie źle, po drugie w akwarium powinna działać filtracja nie tylko wewnętrzny filtr słabej jakości ale jescze filtr biologiczny. Parametry są jednym z najważniejszych rzeczy jakie powinniśmy utrzymywać w akwarium aby naszym rybom było dobrze, niestety Twoje posty trącą całkowitym nieprzygotowaniem się do tematu i pujściem na zywioł, nie zdziwiłbym się gdybyś powiedział ze dojrzewanie zbiornika i zamknięcie cyklu azotowego to jakaś abstrakcja nie potrzebna do życia rybek.
Rekomendowane odpowiedzi