Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetny pomysł Kiedyś myślałem o czymś podobnym z tym, że odprowadzenie chciałem zrobić na zewnątrz i podłączone do rynny, ale nie uzyskałem aprobaty wspólnoty budynku

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli ściana nie za gruba, a rura spustowa w zasięgu, to można by się wpiąć do rynny. Tych „paru kropel” kąpiących nawet przy bezchmurnej pogodzie pewnie nikt nie zauważy 😜

Opublikowano (edytowane)

Brawo za super pomysł i świetne wykonanie!! 👍 Gdybym kiedyś decydował się na narurowca to będę miał to rozwiązanie na uwadze 😉

Edytowane przez Mróz
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Super pomysł i wykonanie:) jestem na etapie przymierzania się do zbiornika 540l i myśle właśnie o czymś takim pod narurowcem. A co do opływu, zawsze z braku laku można zamontować węża ogrodowego i jakaś pompkę wstawić żeby odciągala wodę która się wyleje przy czyszczeniu filtrów :) lepsze to niż wiadra i szmaty:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Co prawda wygodniejsze jest odprowadzenie wody grawitacyjne, ale nie zawsze mamy takie możliwości. Stosując pompkę elektryczną do wanny odpływowej, w trakcie przygotowywania formy wprowadziłbym małą korektę- w miejscu gdzie u mnie jest zagłębienie na wpięcie syfonu, zrobiłbym nieco większą i głębszą nieckę / np o pojemności ok 1- 3 l /   Z niej  zasysam wodę jakakolwiek pompką. 

• Lubię to 1