Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden róg akwarium jest jakby delikatnie wybrzuszony.. myślicie że jest się czego obawiać? Możliwe że trochę wody tam poleciało bo często coś przestawiałem i wkładałem ręce a pokrywą też nie jest super szczelna. Czy to z ciężaru raczej? Może za dużo kamieni

IMG_20190519_221419.jpg

IMG_20190519_221415.jpg

IMG_20190519_221459.jpg

Opublikowano

Róg akwarium puchnie,bo dostała się do niego woda.

Co do cieknącej wody z pod pokrywy,to między nią a krawędziami szyb naklej uszczelki do okien i po sprawie. 

Opublikowano
W dniu 19.05.2019 o 23:31, oscarr napisał:

Mam identyczną uszczelkę.Zdaje egzamin.

Jeśli chodzi o napuchnięty róg akwarium,to nie masz się czym przejmować.Byle by woda się tam nie dostała.

• Lubię to 1
Opublikowano
7 minut temu, egon44 napisał:

Mam identyczną uszczelkę.Zdaje egzamin.

Jeśli chodzi o napuchnięty róg akwarium,to nie masz się czym przejmować.Byle by woda się tam nie dostała.

Właśnie i to jest od spodu wybrzuszenie więc przy wkładaniu rąk musiało pocieknac i wydaje mi się że nie ma się czym przejmować tak jak mowisz, dam tą uszczelke i już nie powinno kapać, choć nie powiem wystraszyłem się na początku

Gorzej jakby to było bezpośrednio pod akwarium ale teraz chyba ciężko żeby woda się tam dostala. Naklejkę uszczelkę i powinno być ok

Opublikowano
14 minut temu, oscarr napisał:

Właśnie i to jest od spodu wybrzuszenie więc przy wkładaniu rąk musiało pocieknac i wydaje mi się że nie ma się czym przejmować tak jak mowisz, dam tą uszczelke i już nie powinno kapać, choć nie powiem wystraszyłem się na początku

Gorzej jakby to było bezpośrednio pod akwarium ale teraz chyba ciężko żeby woda się tam dostala. Naklejkę uszczelkę i powinno być ok

Nie martw się tym. 

Jak mam od kilku lat takie - i nic się z tym nie dzieje,odkad zastosowałem uszczelkę. Także luz kolego ;)

_20190521_043940.thumb.JPG.fc4fa9f7d508e4474c658080f0be69c9.JPG

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja się przekonałem ,że najlepszym rozwiązaniem jest lekkie uchylanie pokrywy. Uszczelka pomoże bo też mam...ale mimo wszystko zawsze mam lekko uchyloną co bardzo pomaga. W pokrywie mam dwa otwory i w koronie. Ale to nie zabezpiecza  przed wyciekaniem wody . Szczególnie jak jest ciepło.

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie od dwóch lat funkcjonuje podwójna uszczelka. Jedna przyklejona do krawędzi akwarium a druga do korony pokrywy. Nigdy nic mi nie ciekło i polecam takie rozwiązanie. 

• Lubię to 2