StaNorywy Opublikowano 6 Marca 2019 #1 Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Niedługo zamierzam kupić perlmutty. Gdzie najlepiej je kupić? Fajnie by było coś z okolic Poznania, aczkolwiek z tego co czytałem to w okolicy nic dobrego nie ma. Dlatego pytam o hodowców/ hodowle. Kto ma dobre, na kim się zawiedliście? I jeszcze jedno - jaki układ perlmuttów i saulosi polecacie do 225? 1+ 3 - 4 czy może 2+ 3 - 4? Edytowane 6 Marca 2019 przez StaNorywy Dopisałem pytanie o ilość ryb.
d@recki Opublikowano 6 Marca 2019 #2 Opublikowano 6 Marca 2019 Moja 15-tka maluchów F1 przyjechała do mnie z Augustowa. Mogę tylko polecić Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
oscarr Opublikowano 6 Marca 2019 #3 Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Ja kupiłem w malawi Śląsk generalnie jestem zadowolony na 8 sztuk 2 odstają trochę w sensie kolorystyki są strasznie ciemne ledwo widoczne pasy ale może jeszcze się to zmieni bo są młode, zakupione jakoś 10 lutego Edytowane 6 Marca 2019 przez oscarr
egon44 Opublikowano 7 Marca 2019 #4 Opublikowano 7 Marca 2019 Ja bym zakupił na początek po 15szt z każdego gatunku.Potem obserwacja,i ewentualna redukcja samców,oczywiscie jak by się coś działo. Będzie ok,ale zapewnij rybom duże gruzowisko w kryjówkami dla dorosłych ryb. 1 1
StaNorywy Opublikowano 7 Marca 2019 Autor #5 Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, egon44 napisał: Ja bym zakupił na początek po 15szt z każdego gatunku. Właśnie tak planuję, po 10 - 15 sztuk młodych. Tylko powiedzcie mi jeszcze jak to.ma wyglądać jak już urosną? Ile by miało ich docelowo zostać? Po jednym haremie czy więcej? 8 godzin temu, d@recki napisał: Moja 15-tka maluchów F1 przyjechała do mnie z Augustowa. Mogę tylko polecić Dobrze, a jakieś dokładne informacje o tej hodowli możesz podać? Edytowane 7 Marca 2019 przez StaNorywy
kwiq Opublikowano 7 Marca 2019 #6 Opublikowano 7 Marca 2019 Ja swoje kupowałem w promocji w Tan-Mal i ładne ryby otrzymałem. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Marca 2019 #7 Opublikowano 7 Marca 2019 7 godzin temu, StaNorywy napisał: Dobrze, a jakieś dokładne informacje o tej hodowli możesz podać? To jest firma FishMagic który jest naszym partnerem. Patrz banereki. https://fishmagic.pl/kategoria-produktu/ryby/
StaNorywy Opublikowano 7 Marca 2019 Autor #8 Opublikowano 7 Marca 2019 Okej dzięki. Ale widzę że mają dość drogie te ryby... Znalazłem chyba nawet na tej stronie link do http://pielegniceafrykanskie.pl/ . Tam ryby są ponad 2x tańsze. Czy może ktoś kupował i się wypowie?
Kubeq Opublikowano 7 Marca 2019 #9 Opublikowano 7 Marca 2019 15 zł za sztukę to dla Ciebie drogo? Wg mnie cena bardzo przystępna. 2
StaNorywy Opublikowano 7 Marca 2019 Autor #10 Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) 5 minut temu, Kubeq napisał: 15 zł za sztukę to dla Ciebie drogo? Wg mnie cena bardzo przystępna. Też myślałem że dobra, póki się nie okazało, że z tej dobrej ceny zrobiło się 530 zł... A jak na mój budżet prawie 550 zł to jednak dużo. Edytowane 7 Marca 2019 przez StaNorywy
Rekomendowane odpowiedzi