Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podejrzewam, że policjantowi chodziło o to, że w razie jakiegokolwiek wycieku (małego oczywiście) woda spłynie do podstawki, tak :?:

Bo ja osobiście nie przepadam za podstawkami, jakoś mi... nie leżą :twisted: wolę właśnie styropian czy karimatę czy piankę pod panele i różne inne podobne.

Opublikowano

Ale synchronizacja sision :)

Co do wycieków naprawdę aż tak dużo ich macie, żeby niezbędna była podstawka do zbierania wody? U pod akwa jest styropian, zasłonięty od frontu listwą mdf, wycieków jest niewiele bo listwa jest od dłuższego czasu i ma się nieźle.

Opublikowano
Ale synchronizacja sision :)

A co się będziemy :twisted:

Ja własnie jestem przeciwko. No, może nie przeciwko, że całkiem na NIE, ale ja bym takiej podstawki u siebie nie dał. Wycieków nie mam, ale to nic, bo ja jakoś nie mam zaufania do tych odstępów między pktami podparcia dna akwa w podstawce. No sorry, ale mnie to nie przekonuje :mrgreen:

Opublikowano
Ja własnie jestem przeciwko. No, może nie przeciwko, że całkiem na NIE, ale ja bym takiej podstawki u siebie nie dał. Wycieków nie mam, ale to nic, bo ja jakoś nie mam zaufania do tych odstępów między pktami podparcia dna akwa w podstawce. No sorry, ale mnie to nie przekonuje

Polecam iść do jakiegoś starego sklepu zoo, lub hodowli i zobaczyć, jak akwaria stoją na stelażach tylko powierzchnią 2-3cm od bocznych szyb. Na reszcie dna nie ma żadnego punktu podparcia, a akwaria nie pękają :roll: .

Opublikowano
Ja własnie jestem przeciwko. No, może nie przeciwko, że całkiem na NIE, ale ja bym takiej podstawki u siebie nie dał. Wycieków nie mam, ale to nic, bo ja jakoś nie mam zaufania do tych odstępów między pktami podparcia dna akwa w podstawce. No sorry, ale mnie to nie przekonuje

Polecam iść do jakiegoś starego sklepu zoo, lub hodowli i zobaczyć, jak akwaria stoją na stelażach tylko powierzchnią 2-3cm od bocznych szyb. Na reszcie dna nie ma żadnego punktu podparcia, a akwaria nie pękają :roll: .

MateuszT . ja nie wiem czy naladowanie 50 kg piasku i 100 kilo kamieni i podparcie tego na kantach bedzie dobrym rozwiazaniem.

A z tego co wiem i widzialem w sklepach jest tylko woda...i ewentualnie jeden kamul.. :D

Opublikowano
MateuszT . ja nie wiem czy naladowanie 50 kg piasku i 100 kilo kamieni i podparcie tego na kantach bedzie dobrym rozwiazaniem.

A z tego co wiem i widzialem w sklepach jest tylko woda...i ewentualnie jeden kamul..

Żebyś się nie zdziwił, bo widziałem akwarium po górną krawędź wyładowaną żywą skałą (dosłownie wsypane kawałki po 5cm, bo to niby filtr miał być) i tak sobie wisiało przez dłuższy czas... Akwarium na oko 70x35x40, podparcie nie więcej jak 3cm z każdej strony...
Opublikowano

panowie bo już nie wiem co mam zrobić część twierdzi że będzie ok część że nie może ktoś używa takiej podstawki i jeszczę zobacze jak opróżnie baniak ile ma ona punktów albo napiszę e-mail do firmy wromak może oni sie wypowiedzą

Opublikowano

Dodam jeszcze, że mimo, że wiem, że to bezpieczne, u siebie w domu bym tak nie zrobił. Jakoś nie mógłbym na to patrzeć :wink: . Dlatego ja dałbym styro.

A wromak na pewno odpisze Ci, że możesz kłaść ile chcesz... jakoś nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji, w której producent pisze, że jego produkt, używany zgodnie z przeznaczeniem może spowodować pęknięcie dna :lol: .

Opublikowano

no zobaczymy właśnie przed momentem na malowałem e-mail do nich

A karimata taką co sie używa jak się jedzie pod namiot można dać pod akwarium pytam gdyż styropian musiał by być 2 bo są długości 100m a ja mam akwa 120 a karimatka by wystarczyła