Skocz do zawartości

500l - czas zacząć .......będzie ciekawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Morganelo napisał:

Ups mało precyzyjnie napisałem, wymieszaj pozostałość po pospółce ale tą z sitka i z akwarium, nie to co przeleciało przez sitko :) teraz chyba jaśniej...

Do czwartku będę czarował 😂

Opublikowano

W dziale "Tło, podłoże, dekoracje..." na pierwszym miejscu masz temat "Różnice w wyglądzie podłoża...". Masz tam zdjęcia podłoża z różnych rejonów jeziora. Dopasuj sobie najodpowiedniejsze. Ja bym dał tylko ten przesiany piach. To w sitku wygląda super. 

Opublikowano
21 minut temu, Gonera1992 napisał:

spróbuj suchą pospółkę przesiać to powinno zostawać tego więcej

Prośba... stosuj się do zasad pisowni w stopniu minimalnym..czyli zaczynaj zdania z dużej litery i kończ kropkami a będziemy wdzięczni.

• Lubię to 1
  • marek_z_81 promował(a) i przestał(a) promować ten temat
Opublikowano (edytowane)

Inny  pomysł 🙂

Na foto , z lewej -piasek wymieszany ze żwirkiem drobnym z pospółki , z prawej sam piasek .Proporcje 50% .

Według mnie o niebo lepiej wygląda  piasek wymieszany .

Pójde troszkę na łatwiznę ( niestety ,aby taki efekt uzyskać trzeba duzoooo wody do płukania ) 

Zamówię żwirek  https://allegro.pl/oferta/30kg-zwirek-rzeczny-do-akwarium-2-5mm-rosliny-wro-6432766565 i wymieszam .

330E6885-210B-44AB-96B8-24A2EC442A88.thumb.jpeg.e6a6f460422ba1a5705486b4d5456d65.jpeg96A3C7E2-8F2E-4F70-B6E1-9D4BCD2F3B76.thumb.jpeg.63ffcd6f439f40d08eaf19fa366f62ed.jpeg

Edytowane przez mazilo
  • Lubię to 1
Opublikowano
11 minut temu, pozner napisał:

Ten lewy jest super, ale brakuje mi drobnych kamyczków. W sitku takie były. 

Musimy jednak przyznać, że efekt o 200% lepszy niż standardowy piasek z budowlanego :)... Faktycznie dodać jeszcze tych samych kamyczków i dać proporcje 75/25 i będzie idealnie...

• Lubię to 1
Opublikowano
11 minut temu, pozner napisał:

Ten lewy jest super, ale brakuje mi drobnych kamyczków. W sitku takie były. 

Oczywiście ze były 🙂 

23 minuty temu, Robson79 napisał:

Ja bym zostawił taki jak jest po lewej stronie... Wygląda fajnie a płukać to trzeba każdy, nawet ten kupny...

Z tym płukanie .....Kreisel płakałem max piec razy , pospółkę 20 razy i końca nie było widać .