Skocz do zawartości

500l - czas zacząć .......będzie ciekawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mazilo napisał:

obawiam się o natlenienie wody ,jeśli wylot skieruje całkowicie pod lustro wody ; czy sama cyrkulacja lustra wody wystarczy do natlenienia?

Falowanie wody wystarczy tylko bez łamania tafli możesz mieć problem z filmem bakteryjnym.

Opublikowano

Bardzo fajna aranżacja👍 Choć jak dla mnie trochę za dużo tej drobnicy (jak na nasypie kolejowym;)) ale o gustach się nie dyskutuje:) Będziesz musiał zadbać o bardzo dobrą cyrkulację, żeby wymiotła wszelkie nieczystości. Ogólnie efekt z wyciągnięciem do góry, bomba👌

Zdjęcia rób trzymając telefon w poziomie. Raz, że lepiej się je ogląda, a dwa więcej zmieścisz w kadrze.

• Lubię to 2
Opublikowano

Mam zamiar dodać jeszcze jeden kamień z prawej i z przodu mniejszy ; z tą drobnica to troszeczkę zrobię porządek gdy pomyśle nad małą polaną,chociaż może samo się zredukuje jeśli rybki zaczną kopać 🙂

Opublikowano (edytowane)

Parametry na dzień dzisiejszy :

NH4- 0,05  było  0,07

NO2-0,1 było  0,025

NO3- 0,75  było 0,25

Wszystko idzie zgodnie z planem 🙂

Edytowane przez mazilo
Opublikowano
W dniu 22.03.2020 o 12:33, mazilo napisał:

Parametry na dzień dzisiejszy :

NH4- 0,05  było  0,07

NO2-0,1 było  0,025

NO3- 0,75  było 0,25

Wszystko idzie zgodnie z planem 🙂

Troszkę namieszałem , pomyliłem pomiary przed z pomiarami jakie były przy pierwszej próbie 🙂 ( uśmiałem się bo tez był 19 dzień miesiąca )

Na obecna sytuacje wyglada to tak :

4BD20BED-DB0B-4350-A4D9-09D71F2E1094.jpeg.82bfb6b10b7b36d77fbc76348f8ec854.jpeg
Zastanawiam  się tylko nad  NH4 , skoro poziom u mnie wynosi 0,03 a w opisie o starcie na WA jest podana informacja ....”W chwili gdy NH3/4 i NO2 spadną do wartości poniżej 0,1ppm......” to czy NH4 nie jest za niskie na samym początku ? Jego wartość jest niższa już na starcie .