Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam szanownych forumowiczów :D

Pytanie odnośnie umieszczenia rurek z kubła;)

Podejrzewam,że wylot skierować na grzałkę,czyli w moim przypadku lewa strona akwa(razem z filtrem wew), ale gdzie wlot?Po drugiej stronie baniaka?

Akwa 120x40 :D

Posted

Moim zdaniem to zależy czy chcesz zamaskować urządzenia czy nie. U siebie mam na wlocie filtra zewnętrznego prefiltr ze sporej gąbki. Razem z filtrem wewnętrznym, grzałką i wyprowadzeniem do deszczownicy wszystko jest schowane w jednym rogu.

Posted

Wcześniej gdy miałem kubełek - miałem wszystko z jednej strony. Teraz z sumpem konfiguracja narzuciła mi się sama z siebie. Co do sumpa - wczoraj byłem taki madry, że wymyśliłem porządki i... nadtłukłem sumpa. Robi mi się nowy w tempie ekspresowym a tak na szybko działa u mnie platikowe, sporych rozmiarów wiadro... Koniec z eksperymentami:(

Posted

ja mam tak samo zrobione jak krzysow wszystko po jednej stronie zasłonięte jest dużym kamorem tak że widać tylko deszczownice a i tak jest efekt "pralki" widać to po wrzucanym pokarmie podczas karmienia

Posted

Jest jeden minus tego, że wszystko jest w jednym miejscu. Jeśli mamy wlot do kubełka blisko wew filtra, to dużo brudu ściąganego właśnie przez wew będzie trafiać do wlotu kubełka. Pół biedy, jeśli mamy wspomniany już prefiltr :wink:

Posted

i tak właśnie mam zrobione oczywiście że musi być prefilter i na nim bardzo dobrze widać ile syfu by się dostało do kubełka jak by go tam nie było